Otetul de mere si Ciuperca piciorului
24 Aug 2023
Pentru prima dată, lipsa vitaminei D a fost demonstrată pentru a contribui la boala Crohn.
Într-un studiu recent realizat de cercetătorii de la Universitatea McGill și Universitatea din Montreal, s-a descoperit că vitamina D are o influență directă asupra a două gene care au fost legate de boala Crohn, beta-defensina și NOD2.
Genul beta defensin-2 este un peptid antibiotic care ajută la suprimarea multiplicării unor bacterii, cum ar fi Candida, în timp ce gena NOD2 este o proteină de recunoaștere a invadatorilor care avertizează celulele cu privire la prezența germenilor străini.
Dar dacă gena NOD2 este defectă, intrușii din tractul digestiv vor ieși din control și vor oferi tulburărilor inflamatorii, cum ar fi boala Crohn, o oportunitate de a se prolifera. Boala Crohn este o boală autoimună care provoacă inflamație în sistemul gastro-intestinal.
Poate produce o mare varietate de simptome, inclusiv disconfort gastric, diaree, vărsături și pierderea în greutate.
Aproximativ 400.000 până la 600.000 de persoane din Statele Unite sunt estimate a fi afectate de această afecțiune și până în prezent, nu există o soluție farmacologică sau chirurgicală recunoscută pentru aceasta.
Dar această cercetare poate pune, probabil, capăt mizeriei celor care suferă de boala Crohn.
Pe lângă faptul că dezvăluie că deficitul de vitamina D ar putea duce la boala Crohn, noul rezultat sugerează, de asemenea, că suplimentarea cu vitamina D, cum ar fi uleiul de ficat de cod, poate fi util în reducerea simptomelor cauzate de bolile inflamatorii intestinale.
Deși etiologia bolii Crohn este incertă, cercetările au arătat că factorii ereditari pot juca un rol. John White, endocrinolog la Institutul de Cercetare al Centrului de Sănătate al Universității McGill, a cerut ca frații și surorile pacienților cu boala Crohn care nu au primit încă condiția să se asigure că nu sunt lipsiți de vitamina D.
"Este ceva care este simplu de făcut, deoarece oamenii pot merge la farmacie și pot obține tablete de vitamina D. Marea majoritate a persoanelor ar fi candidați pentru terapia cu vitamina D.”
Somonul și creveții se întâmplă, de asemenea, să fie mese puternice ale creierului, bogate în ingrediente care mențin bolile neurodegenerative, precum și alte afecțiuni inflamatorii, la distanță.
Vestea bună este că vitamina D este o moleculă relativ stabilă.
Nici încălzirea, nici depozitarea pe termen lung nu modifică substanțial cantitățile de vitamina D din alimente.
Vitamina D, uneori cunoscută sub numele de vitamina soarelui, poate fi, de asemenea, creată de organism pur și simplu prin expunerea pielii noastre la lumină solară.
Când pielea este expusă la radiații UV, colesterolul prezent în celulele pielii este transformat în mod natural în vitamina D3. Cu toate acestea, dacă intenționați să efectuați o expunere la soare, aveți grijă să evitați orele în care razele soarelui sunt cele mai puternice pentru a preveni supraexpunerea.
Expunerea excesivă la radiațiile UV a fost cunoscută pentru a provoca arsuri solare, îmbătrânirea accelerată a pielii, deteriorarea ochilor și cancerul de piele.
Otetul de mere si Ciuperca piciorului Domeniul remediilor la d...
Testosteronul este hormonul masculin care este responsabil pentru...
Scăderea libidoului la bărbați este una dintre preocupările &icir...
O lume în care bărbații au probleme cu fertilitatea bărbați...
Traim intr-o era in care, din pacate sau nu, prima impresia nu do...
Cu totii suntem interesati de felul in care aratam, de sanatatea ...
Mancatul emotional – Mancatul pe fond de stres – Cum ...
Aspectul nostru adult este influențat de starea noastră dietetică...
Cum putem restabili mișcarea și vorbirea după un accident vascula...
Da, marimea contează, dar nu in modul in care vă puteți gandi ...
Cat de bine alegi grăsimile sănătoase? Luați acest test și ved...
Umorul este un remediu pentru imbatranire Vreau să șterg perce...
Insulina este hormonul nostru de stocare. Datoria insulinei es...
Dificultăți de mers, disfuncție a articulației sacroiliace și dis...
24 Aug 2023
24 Aug 2023
24 Aug 2023
20 Oct 2023
24 Aug 2023
DISCLAIMER: Informațiile de pe acest site, sau din materialele prezentate/promovate pe site nu vor să înlocuiască sfaturile unui medic specialist. Recomandăm cu tărie consultarea unui medic specialist înainte de a lua orice decizie cu privire la sănătatea dvs. Rezultatele prezentate pe site diferă de la o persoană la alta în funcție de factori precum răspunsul organismului, gradul afecțiunii, modul în care este înțeles și aplicat tratamentul, regimul alimentar și mentalul, de aceea dvs puteți obține rezultate diferite. Vă rugăm înainte de a lua orice decizie consultați un medic specialist. Este posibil ca acest website să conțină informații generale despre diverse boli și despre tratarea lor. Informațiile sunt orientative și nu pot înlocui sfatul unui medic avizat. Aceste informații nu trebuie folosite pentru a stabili singur un diagnostic, pentru acest lucru fiind necesar un consult din partea medicului dumneavoastră.
Lasa un comentariu