Dificultati de mers, disfunctie a articulatiei sacroilaice si disconfort de sold

Dificultati_de_mers,_disfunctie_a_articulatiei_sacroilaice_si_disconfort_de_sold

Dificultăți de mers, disfuncție a articulației sacroiliace și disconfort de șold

Mersul greșit poate „debloca” articulația SI, rezultând disconfort la nivelul spatelui legat de articulația SI, precum și uzura acetabulară.

Aveam să scriu despre altceva săptămâna aceasta, dar am văzut ceva în practica mea despre care m-am gândit că ar fi bine să scriu înainte de a uita.

De asemenea, ar trebui să-mi cer scuze tuturor profesorilor mei minunați comuni SI care și-au făcut timp să mă îndrume cu adevărat cu privire la disfuncția articulară SI (Diane Lee și Linda Joy Lee, Marcy Dayan, Paul Chek, Shayne McDermott, David Ewert, Mark Finch, Tom Myers, și, cel mai recent, Richard DonTigny), pentru că este foarte probabil că tu m-ai învățat asta și pur și simplu am uitat, așa că acum l-am reînvățat pentru mine.

Pentru aceia dintre voi care nu sunt în domeniul medical, fizioterapie sau fitness și nu sunt siguri care este articulația sacro-iliaca sau unde se află, este articulația dintre sacrum (osul triunghiular din partea inferioară a coloanei vertebrale noastre). coccisul este o porțiune din) și pelvisul.

Persoanele cu disconfort articular SI se referă în mod obișnuit la regiunea „umflăturii pelvine” din spatele foarte jos, cu gropițele drept locul dureros, iar durerea este frecvent unilaterală.

Treceți la următorul paragraf, unde voi explica acest lucru mai simplu pentru persoanele care nu sunt medicale/care fac exerciții fizice, dar pentru cei din domeniu, ceea ce am descoperit este că majoritatea persoanelor care au disconfort articular SI par să meargă cu flexorii șoldului ca motorii primari.

Când mergi rapid, bazinul se înclină în mod obișnuit anterior și/sau trunchiul se înclină înainte, iar persoana cu problema își „trage” picioarele înainte, mai degrabă decât le „împinge”.

Din experiența mea, utilizarea flexorilor șoldului pentru a merge pare să fie un model mult mai vizibil în disfuncția SIJ decât un semn Trendelenburg, deși cele două modele coexistă de obicei.

Înțeleg că cineva cu înclinare anterioară are o funcție slabă a stabilizatorului local și a fesierii, dar am descoperit că, chiar și atunci când cineva și-a îmbunătățit în general poziția pelviană și a fost antrenat să se conecteze la acești mușchi în alte modele funcționale, cum ar fi stand-to-sit-to -stand, durerea SIJ nu dispare decat daca modelul lor de recrutare motor defectuos in mers este si corectat.

Așa că am dat prioritate mersului și am petrecut mult timp în ultima vreme învățându-i pe oameni să meargă - și se pare că funcționează.

Deoarece văd frecvent acest tip de mers defectuos la persoanele care au suferit sau sunt pe cale să aibă o intervenție chirurgicală de înlocuire a șoldului, cred că suprasolicitarea flexorilor șoldului în timpul mersului poate trage femurul ușor înainte în acetabul, potențial cauzând o problemă de uzură și necesitând șold. înlocuitori.

Corectarea acestui pas defect de îndată ce este identificat (poate la sfârșitul copilăriei sau la adolescență) poate, din punctul meu de vedere, să meargă un drum lung nu doar pentru a minimiza durerea și suferința viitoare, ci și pentru a reduce nevoia de intervenție chirurgicală de înlocuire a șoldului.

Dacă nu s-a făcut nicio cercetare în acest sens, cred că noțiunea este promițătoare! Cel mai bun mod de a descrie cât de proastă postura pelviană afectează mersul este să-l testați singur și să experimentați cum se simte în corpul dumneavoastră.

Așadar, ridică-te și imaginează-ți pelvisul este o găleată cu apă care iese din față. Ar trebui să ai un arc extraordinar în spatele inferior și să simți că îți împingi fundul în spatele tău.

Încercați să mergeți în timp ce vă mențineți pelvisul în această postură.

Observați că nu aveți altă opțiune decât să vă mișcați picioarele cu partea din față a șoldurilor?

Ai observat cât de greu este asta? Asta nu e bine. Greu pe articulația SI, articulațiile șoldului, spatele lombar, oprește stabilizatorii locali și gluteus maximus și angajează excesiv flexorii șoldului și quads-ul.

Dacă aveți disconfort în articulația SI sau șold, sau dacă așa mergeți în mod normal, ar putea fi util să încercați o metodă alternativă. În primul rând, întindeți ușor flexorii șoldului timp de un minut sau două.

Apoi, în timp ce te ții de ceva, încearcă să stai cât de înalt poți pe un picior pe un scaun mic sau pe o scară stabilă, bagând ușor coada sub (ține găleata la nivel pentru ca apa să nu se verse afară) fără a strânge fesele, deci celălalt picior. poate atârna complet suspendat de șold.

Ar trebui să puteți balansa piciorul ca pe un pendul fără niciun mușchi care să strângă deloc osul piciorului - ar trebui să se poată mișca singur, fără efort muscular.

Așa ar trebui să se simtă piciorul cuiva când merge în faza de leagăn - slăbit, ca și cum ar atârna și se mișcă singur.

Așadar, coboară de pe treaptă și încearcă să mergi. Secretul este să mergi stând cât mai înalt posibil; acest lucru va aduce de obicei pelvisul într-o poziție neutră. Dacă nu puteți dobândi senzația de „atârnare” la articulația șoldului în timp ce mergeți, extindeți din nou flexorii șoldului, ridicați-vă mai sus și băgați-vă coada puțin mai mult, trăgând ușor în sus osul pubian cu abdomenul inferior.

Dacă mergi corect, nu numai că vei simți că picioarele tale plutesc, dar vei simți și că orice efort vine din spatele corpului, mai degrabă decât din față.

Suplimentar pentru durerile articulare puteti incerca si produsele de mai jos:

Depanten

Flexomed

Ostex

HondroStrong

Hondrox

Motion Energy

Articole similare

Otetul de mere si Ciuperca piciorului

Otetul de mere si Ciuperca piciorului Domeniul remediilor la d...

Creste nivelul de testosteron in mod natural

Testosteronul este hormonul masculin care este responsabil pentru...

Libidou Scazut - Tratați libidoul sexual scăzut la bărbați

Scăderea libidoului la bărbați este una dintre preocupările &icir...

Cresterea fertilitatii la barbati pe baza de dieta

O lume în care bărbații au probleme cu fertilitatea bărbați...

Cum poti sa slabesti sanatos 10 kg sfaturi care chiar functioneaza

Traim intr-o era in care, din pacate sau nu, prima impresia nu do...

Cum slabim rapid?parere despre suplimentele pentru slabit

Cu totii suntem interesati de felul in care aratam, de sanatatea ...

Sa intelegem grasimea corporala

Sa intelegem grasimea corporala Lipidele sunt numele agregat p...

Mancatul emotional – Mancatul pe fond de stres – Cum scapi de el?

Mancatul emotional – Mancatul pe fond de stres – Cum ...

Aspectul nostru adult este influențat de starea noastră dietetică ca copii

Aspectul nostru adult este influențat de starea noastră dietetică...

Extract de turmeric incolor și inodor ca un posibil eradicator de vârstă

Extract de turmeric incolor și inodor ca un posibil eradicator de...

Modul tău de viață promovează inflamații?

Modul tău de viață promovează inflamații? Modul în care ...

Pastilele de vitamina D ar putea preveni și trata simptomele bolii Crohn

Pastilele de vitamina D ar putea preveni și trata simptomele boli...

Cum putem restabili mișcarea și vorbirea după un accident vascular cerebral

Cum putem restabili mișcarea și vorbirea după un accident vascula...

Da, marimea contează, dar nu in modul in care vă puteți gandi

Da, marimea contează, dar nu in modul in care vă puteți gandi ...

Cat de bine alegi grăsimile sănătoase?

Cat de bine alegi grăsimile sănătoase? Luați acest test și ved...

Umorul este un remediu pentru imbatranire

Umorul este un remediu pentru imbatranire Vreau să șterg perce...

Insulina este hormonul nostru de stocare

Insulina este hormonul nostru de stocare. Datoria insulinei es...

Lasa un comentariu