Otetul de mere si Ciuperca piciorului
24 Aug 2023
Alegeți mâncarea copiilor cu înțelepciune dacă doriți ca aceștia să crească sănătoși și atrăgători.
Da, alimentele lor prezente au un efect asupra aspectului lor matur.
Întotdeauna am presupus că genele pe care le-am moștenit de la părinții noștri au influențat aspectul nostru, ceea ce este cu siguranță corect, dar nu am avut nici o idee cât de importantă este nutriția în definirea întregului potențial al genelor noastre până când am studiat nutriția într-un context istoric.
Cea mai simplă abordare pentru a înțelege acest lucru este de a examina problema din punct de vedere arhitectural.
Aveți idei pentru o structură magnifică și robustă care trebuie finalizată până la o anumită dată. (Se apropie Jocurile Olimpice) Deci începeți sarcina, dar materialele necesare pentru a-l completa la cerințele din planul de proiect nu sunt accesibile în număr suficient.
Deoarece această structură trebuie să fie ridicată, sunteți obligați să schimbați designul pentru a face cea mai mare utilizare a resurselor pe care le aveți.
Materialele de calitate mai bună ar trebui să vină la un moment dat și puteți încerca să creșteți calitatea structurii dacă se întâmplă acest lucru, dar nu există promisiuni.
Design-urile necesită porți largi care să conducă la camere uriașe, dar nu pare să existe fascicule grele, lungi disponibile pentru a ține acoperișul peste camere atât de mari, astfel încât camerele trebuie modificate mai mici pentru a se potrivi cu rezistența șanțurilor de sprijin existente.
Dintr-o dată, structura frumoasă și robustă devine mai mică și mai comună.
Genele noastre furnizează planul pentru un corp frumos și puternic, dar dacă nu oferim materiile prime (alimentele) necesare pentru a construi ceea ce este în plan, corpul trebuie să-și realoceze resursele și să facă tot ce poate cu ceea ce are.
Acest lucru se manifestă în craniu ca o îngustare a lățimii capului și a maxilarului, lăsând mai puțin spațiu pentru toți dinții.
Dinții sunt împinși să concureze pentru spațiul osos și ajung adesea nealiniate sau suprapuse, ceea ce duce la cheltuieli ortodontice semnificative.
În corpul adult, resursele brute insuficiente în copilărie se manifestă ca un pelvis mai mic și coaste, precum și membrele lungi.
Femeile cu pelvis mai mic au o perioadă mai dificilă de naștere.
Dacă structura osoasă a trunchiului este îngustă, organele interne sunt permanent mai strânse, iar nervii și arterele de sânge care intră în membre pot avea deschideri mai mici, făcându-le mai predispuse la iritații sau leziuni.
De asemenea, dacă lungimea nasului este mai mică decât distanța dintre bărbie și partea inferioară a nasului (o mică treime mijlocie), pasajele nazale și sinusurile pot fi prea mici, afectând respirația, ceea ce are consecințe grave asupra sănătății organismului.
Ca adult, nu se poate face prea mult pentru a preveni mărirea craniului sau a pelvisului, motiv pentru care hrănirea corectă a copiilor noștri este esențială pentru a evita aceste tulburări mai târziu în viață.
Avem destule alimente în lumea occidentală, iar cei mai mulți dintre noi consumă mai mult decât suficiente calorii, dar mulți din noi, în special copiii noștri, sunt totuși malnutriți.
Proteinele și grăsimile ne fac să creștem, iar carbohidrații să ne facă să mergem a fost conceput de Weston A. preţului.
Celulele noastre sunt constituite în principal din proteine și grăsimi, în timp ce carbohidrații furnizează cea mai mare parte a energiei pentru a alimenta sistemul.
Deci, dacă materiile prime necesare pentru fabricarea oaselor sunt proteine și grăsimi animale de înaltă calitate, iar dieta unui copil este deficientă în aceste substanțe nutritive, corpul său va fi forțat să reducă cantitatea de oase pe care o poate produce.
Oasele subțire, devenind mai puțin robuste și, de obicei, mai mici în dimensiune. Deoarece oasele servesc drept bază pentru corpul nostru, eșecul de a produce oase suficiente în timpul dezvoltării ne pune în pericol structura și arată ca adulții.
Sursele întregi de carbohidrați oferă corpului nostru combustibilul de care are nevoie pentru a funcționa, iar legumele în special sunt bogate în vitamine, minerale și fitonutrienți.
Carbohidrații pot fi transformați în proteine și grăsimi în organism, iar vegetarienii care știu cum să-și amestece corespunzător cerealele și legumele pot compune în mod eficient toți aminoacizii (blocurile de construcție a proteinelor) necesare pentru a construi celulele.
Puțini vegetarieni pot absorbi suficientă proteină în acest fel pentru a-și menține structura în timp. Cred că punerea copiilor în creștere pe diete vegetariene este dăunătoare, deoarece oasele lor vor fi slăbite dacă au nevoie de mai multe proteine și grăsimi saturate decât o dietă vegetariană poate oferi.
Ca omnivori, majoritatea dintre noi avem nevoie de o cantitate suficientă de mese din carne și grăsimi animale pentru a primi elementele de bază necesare pentru a ne dezvolta și menține structura.
Problema cu directivele actuale privind dieta pe bază de cereale este că mulți dintre noi mănâncă prea multe cereale procesate sub formă de făină și dulciuri în detrimentul legumelor, proteinelor alimentate cu iarbă, peștilor sălbatici și grăsimilor animale, rezultând în celulele înfometate în timp ce consumă o mulțime de calorii.
Un mic dejun tipic ar consta în grâu zdrobit cu lapte degresat, un pahar de suc de portocale și, uneori, o felie de toast cu gem.
Cu excepția proteinei din lapte, această masă este toate carbohidrații - și cel mai puțin sănătos tip de carbohydrați la asta.
Aceste mese se transformă rapid în zahăr în organism, creând o creștere a insulinei, care ulterior stochează zahărul din sânge ca grăsime corporală, cu excepția cazului în care persoana se exercită. În plus, dietele bogate în zahăr extrage calciu din oase, slăbind structura osoasă.
Deoarece această masă nu conține grăsimi animale, niciuna dintre vitaminele solubile în grăsime nu va fi absorbită și niciun calciu nu va putea intra în oase.
Chiar și sucul de portocale nu oferă multă nutriție organismului decât dacă este proaspăt stoarse, deoarece sucurile pasteurizate nu au aproape nici vitamine rămase în ele și sunt mai bine gândite ca apă dulce aromatizată.
Comparați-o cu un mic dejun de ovăz tăiat în oțel înmuiat gătit și servit cu lapte întreg, și un ou prăjit servit pe un pat de spanac aburit cu niște roșii de cireș pe partea.
Proteinele și grăsimile animale se găsesc în ouă și produse lactate, carbohidrații din ovăz și legume, precum și o varietate de vitamine și minerale din legume și grăsimi.
Deoarece este mai nutritiv, această masă vă va păstra cel mai probabil plin pentru mai mult timp.
Dacă vă simțiți foame în decurs de două ore de la ultima masă, cel mai probabil această masă nu a furnizat nutrienți adecvați celulelor.
Aditional exista produse de slabit care va ajuta sa ajungeti la greutatea dorita:
Lasa un comentariu