Otetul de mere si Ciuperca piciorului
24 Aug 2023
Orice schimbare a obiceiului sau a sănătății dvs. tipice poate provoca stres.
Stresul se dezvoltă atunci când apar atât evenimente plăcute, cât și evenimente triste.
Obținerea unei mariri de salariu sau a unei promovări este stresant, la fel și a fi concediat din serviciu.
Schimbările speculative sunt la fel de stresante ca și schimbările reale.
Stresul este experimentat atunci când nu ești sigur dacă vei dobândi acel nou loc de muncă sau când ți se oferă un nou loc de muncă.
Oamenii folosesc adesea mâncarea pentru a se consola, a ușura stresul și pentru a-și petrece timpul când sunt plictisiți sau deprimați.
Mulți indivizi fac greșeala de a folosi alimentele pentru a îndeplini cerințe fundamentale, cum ar fi relaxarea, exprimarea emoțiilor, stimularea intelectuală și confortul.
Mâncarea nu va oferi niciunul dintre aceste lucruri.
În timp ce mulți oameni folosesc mâncarea pentru a-și exprima sentimente precum furie, frustrare, singurătate și durere, se crede că stresul este cauza principală a alimentației emoționale.
Să presupunem că este miezul dimineții și că vă aflați sub o tensiune neprevăzută.
Angajatorul dvs. vă trimite un e-mail despre o mare gafă contabilă pe care ați făcut-o sau medicul de 6 ani vă sună pentru a vă spune că rezultatele lui sanguine sunt ciudate.
Corpul tău intră într-un răspuns de luptă sau de fugă.
În timpul unui răspuns de luptă sau de zbor, celulele dumneavoastră au nevoie de zahăr pentru combustibil cât mai curând posibil.
Din păcate, ai ratat micul dejun în această dimineață, iar cina ta din seara precedentă a fost înghețată și o Coca-Cola dietetică.
Ai doar o cantitate mică de zahăr din sânge circulant pentru a face față experienței tale stresante. Ca urmare, ficatul tău eliberează o parte din zahărul din sânge stocat.
Glicemia ta este scăzută și epuizată după experiența stresantă.
Hipoglicemia sau scăderea zahărului din sânge provoacă oboseală, anxietate, neliniște, tremurături și dezorientare.
Ești slab, tremurând și iritat.
Corpul tău dorește dulciuri, așa că mergi la o gogoașă sau o bomboană.
Asta nu a fost cea mai bună opțiune.
Consumul de dulciuri simple și mese nedorite vă poate crește temporar glicemia.
De îndată ce explozia absorbită de zahăr este procesată, nivelurile de zahăr din sânge scad drastic. Și astfel, cercul vicios al furiei și al funcției mentale slabe continuă.
1. Recunoașteți răspunsul la stres. Când vă aflați într-o situație stresantă, creierul trimite un semnal glandelor suprarenale pentru a produce un hormon cunoscut sub numele de cortizol. Cortizolul, la rândul său, face ca glucoza și acizii grași să fie eliberați în circulație, furnizând energie mușchilor. Nivelurile ridicate de cortizol provoacă foame crescută și acumulare de grăsime, cel mai adesea în gât, trunchi și burtă. De ce stresul te face să mănânci?
2. Descoperiți cum afectează stresul alimentația. Stresul vă poate crește apetitul și vă poate determina să căutați mese bogate în calorii, dar sărace în nutriție. Din păcate, experții nu și-au dat seama de ce consumatorii de stres preferă anumite alimente.
3. Nu te îngrijora, fii fericit. Deci, ce măsuri poți lua pentru a reduce stresul? În loc să apelezi la mâncare pentru consolare, fă ceva distractiv care să nu includă calorii! Puteți să faceți un masaj, să mergeți la casa unui prieten, să citiți o carte, să vizionați un film vechi sau să jucați jocuri cu copilul dumneavoastră.
4. Preia comanda. Când vă confruntați cu o situație dificilă, luați în considerare ce puteți modifica pentru a reduce tensiunea. În loc să fii victimizat de circumstanță, alege să preiei comanda. În timpul procedurii, corpul dumneavoastră va crea mai puțin cortizol, ceea ce poate atenua efectele negative ale eliberării prelungite de hormoni.
5. Consumă o varietate de alimente. Deoarece stresul afectează nivelul zahărului din sânge, este important să consumați mese sănătoase pe tot parcursul zilei pentru a le menține stabile. Persoanele care mănâncă stres tind să dorească carbohidrați dulci, așa că asigurați-vă că consumați nivelurile necesare de proteine și grăsimi în fiecare masă.
6. Consumă Micul dejun. Un mic dejun bine echilibrat conține proteine, carbohidrați și grăsimi, care ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge pe tot parcursul zilei, minimizând nevoia de a lua o bomboană sau o băutură răcoritoare.
7. Reaprovizionați-vă rezervele de vitamine și minerale. Stresul determină organismul să „arde” mai multe vitamine și minerale, în special complexul de vitamine B, magneziu și zinc, care sunt necesare pentru controlul zahărului din sânge. Nivelul de stres crește atunci când nivelul lor scade. În circumstanțe stresante, glandele suprarenale necesită vitamina C și acid pantotenic (parte a complexului de vitamine B). Consumați legume și fructe proaspete în mod regulat pentru a îndeplini aceste cerințe.
8. Deveniți fizic. Exercițiile fizice moderate pot ajuta la scăderea producției de cortizol în organism în perioadele stresante. Numeroase studii au arătat că exercițiile fizice modeste ajută la modificarea stării de spirit, la scăderea stresului, la creșterea stimei de sine și la antrenarea creierului să fie mai degrabă optimist decât pesimist. Se recomandă antrenamentul regulat aerobic și anaerob, dar nu în mod excesiv. Eliminarea frustrărilor în timpul unui exercițiu puternic poate crește și mai mult producția de cortizol.
9. Odihnește-te suficient. Privarea de somn are un impact asupra nivelului de zahăr din sânge, crește cortizolul și scade sinteza leptinei (un hormon care indică plenitudinea). În circumstanțe dificile, culcă-te puțin mai devreme în fiecare noapte și străduiește-te să dormi opt ore.
Există numeroase distincții între foamea emoțională și cea fizică. Foamea emoțională tinde să lovească în mod neașteptat, deși foamea fizică se dezvoltă treptat.
Când mănânci din motive emoționale, de obicei îți dorești o anumită masă, cum ar fi înghețată, dulciuri sau pizza, și numai acea mâncare îți va satisface nevoia.
Când ți-e foame, ești mai receptiv la posibilități. Mâncatul din motive emoționale ne face să ne simțim vinovați, deși mâncatul pentru foamea corporală nu este.
Deoarece stresul este aici pentru a rămâne, toată lumea trebuie să învețe cum să activeze răspunsul de relaxare, care este relaxarea naturală a răspunsului la stres.
Relaxarea scade tensiunea arterială, îmbunătățește respirația, încetinește pulsul, ameliorează tensiunea musculară și atenuează tensiunea emoțională.
Această reacție este extrem de personală, dar mai multe moduri par a fi eficiente, inclusiv exercițiile fizice, respirația profundă, relaxarea musculară, meditația și o rețea puternică de sprijin social.
Dupa ce reusiti sa va stapaniti impulsurile de a manca si sunteti hotarat/a Mergeti la categoria produse de slabit de mai jos:
Lasa un comentariu