Categories
random Stiri

DNA vs Baroni

dnavsbaroni2

Baronii păreau să fie nemuritori, până ce s-au întâlnit cu DNA. În 26 din cele 42 de județe (inclusiv Bucureștiul), fie președintele Consiliului Județean, fie primarul municipiului reședință de județ, s-au întâlnit cu DNA în ultimii cinci. Între timp, am avut alegeri, deci unii dintre ei nu mai sunt în funcție, dar problemele juridice rămân. Am luat în calcul dosarele încheiate cu condamnare sau aflate încă în diverse stadii ale cercetării penale sau trimise în instanță, nu și pe cele încheiate cu achitări. Sper că nu am uitat pe nimeni.

Harta de mai sus, în care jumătate din România este colorată de procurori, este grăitoare pentru lupta ce se dă între DNA și Baroni. E mai ușor să înțelegem presiunea continuă a acestora din urmă pentru „lichidarea” inamicului de către politicieni. În unele locuri, sunt doi investigați sau condamnați. Spre exemplu, la Constanța Mazăre și Constantinescu luptă unul lângă altul. Râmnicu-Vâlcea are deja doi primari condamnați. Iar la Bacău primarul și președintele CJ tocmai au intrat în atenția anchetatorilor (pe fostul primar, Sechelariu, nici nu l-am mai pus pe listă, că e istorie).

Pentru cei ce vor o versiune mai dinamică, am testat cu această ocazie programul gratuit CartoDB (disponibil online), cu rezultatul de mai jos:

UPDATE. Pentru că wordpress.com nu permite folosirea iframe, am creat separat o pagină pentru hărți interactive, pe care vă invităm să o vizitați.

(Notă: mai sus are trebui să fie o hartă interactivă. Însă wordpress are o problemă cu iframe-uri, adică le elimină câteodată „din motive de securitate”. Dacă nu se vede, nu avem ce-i face, e „de la ei”. Puteți să o vedeți direct pe site-ul CartoDB, aici)

Programul este intuitiv și ușor de folosit pentru cei ce au minime cunoștințe de folosirea a calculatoarelor. Pentru cei ce știu ceva programare, e și mai simplu. Iar ca lucrurile să fie și mai simple, cei de la The Sponge au făcut un tutorial disponibil aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *