Categories
Stiri

Vai, ninge, să ne facem că lucrăm, domnule Oprescu!

La mijlocul lui ianuarie ninge – ce supriză! Ce-i drept, ninge mai tare, bate și vântul, e cod portocaliu de viscol. Dar ninge de două zile, nu de două săptămâni. Ninge la sfârșit de săptămână, când lumea stă acasă și drumurile sunt mai libere. Metereologii anunță că ninsoarea se va domoli spre seară, iar în următoarele două zile vremea va fi liniștită.  Administratorii Capitalei au în față o muncă dificilă, dar nu imposibilă, și fără complicații intelectuale. Au o noapte de duminică să curețe străzile, așa încât luni dimineața viața să se desfășoare normal, ca pentru o zi obișnuită de iarnă. Se vede însă treaba că nu e cazul să așteptăm de la ei de competență și hărnicie; n-avem de unde.

Primarul Oprescu și prefecta Gavrilă au recomandat, la unison, Inspectoratului Școalar să suspende cursurile „din cauza vremii nefavorabile”. Primarul a cerut „mai mult timp pentru degajarea arterelor”. Inspectoratul s-a conformat: în București toate școlile (inclusiv licee!) și grădinițele publice sunt închise luni și marți. Nu ne interesează când recuperează copiii; nu vrem să știm cum se vor descurca părinții să îi supravegheze în cele două zile; în general, nu contează decât că Oprescu trebuie să arată că se preocupă.

Suntem la jumătatea lui ianuarie. Până acum a fost o iarnă blândă, cu temperaturi ridicate și fără ninsoare. A venit și prima zăpadă și trebuie să se facă și domnul Oprescu că muncește, nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *