Categories
Stiri

Cum se fură o țară

Ieri seară scriam despre proiectul legii minelor sub titlul „Cum se fură o lege”. Astăzi, privind ce se întâmplă în Parlamentul României, încep să văd cum se fură o țară.

Pe ordinea de zi, aduse brusc în față, sunt, printre altele:

  • legea amnistiei și grațierii, care face scăpați toți corupții
  • legea lobby-ului, care unge mai bine căile traficului de influență
  • modificări la Codul Penal prin care mai multe categorii de demnitari – președinte, parlamentari, miniștri, aleși locali – sunt scutiți de unele prevederi privind incompatibilitățile și traficul de interese
  • și desigur, legea minelor, despre care am vorbit

Aceste proiecte au fost revăzute ieri noapte, în secret. Au ajuns la votul în plen fără să fie văzute în prealabil de Parlamentari. Se votează în pachete de câte zece amendamente, fără oprire. Președintele Camerei și președinte de ședință conduce tot circul imperturbabil.

Așa se fură o țară, legal, de către o majoritate legitim constituită, dar abil manipulată de câțiva politicieni fără scrupule.

UPDATE. Au trecut modificările (scandaloase!) la Codul Penal. A picat la vot Legea Minelor (trebuie reluat procesul dacă e să treacă). Au rămas în așteptare amnistia și lobby-ul: retrimise la Comisii, se pot întoarce oricând.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *