Categories
Stiri

Alocații pentru copii, nu. Indemnizații pentru partid, da.

Două titluri în antiteză și-au făcut loc în scrollul meu de luni dimineața, într-o coincidență a știrilor despre indemnizații propuse pentru a fi mărite.

Prima știrePlenul Senatului a respins, in sedinta de luni, propunerea legislativa care vizeaza indexarea cuantumului alocatiei de stat pentru copii incepand cu anul 2014. Potrivit presedintelui Comisiei pentru munca, social-democratul Liviu Pop, indexarea ar fi fost de 1,8-1,9 lei pentru copiii intre 2 si 18 ani si 7-8 lei pentru copiii intre 0 si 2 ani.

Nu c-ar fi fost cine știe ce mărire, sper că s-a respins ca să se evite jenibilul măririi de doi lei, la propriu. Să nu uităm că ne bucurăm de binefacerile unui guvern socialist. Discurs din Caragiale:

In expunerea de motive a propunerii de lege initiatorii precizau faptul ca in Romania s-a urmarit articularea unui sistem de protectie sociala care sa vizeze atat incluziunea sociala, cat si reducerea inegalitatilor sociale.

Cum luptă guvernul voit socialist cu inegalitățile sociale? Aflăm la câțiva biți mai încolo, în aceeași zi, din a doua știre: indemnizațiile pentru oamenii de partid numiți în companiile de stat vor creşte şi de 25 de ori. Citez:

Din 2010 şi până acum, membrii AGA au fost remuneraţi cu 47 de lei pe şedinţă, 1% din indemnizaţia directorilor generali ai companiilor fixată uniform la 4700 de lei cât câştigă şi un secretar de stat în Guvern. Excepţie făceau doar managerii profesionişti, care îşi negociau salariul la numire, completânu-l prin bonusuri. Din 2013, limitarea pentru directori nu a mai fost prelungită. Prin acest act normativ şefii companiilor neperformanete pot câştigat tot atât cât managerii privaţi, iar membrii AGA, 25% din aceste salarii care ajung şi în unele cazuri depăşesc 10.000 de euro lunar.

Și iar discurs din Caragiale:

Prevalându-se de o formulare ambiguă a noului text de lege, Guvernul susţine însă că nu a majorat, ci a „limitat” indemnizaţiile la 25% din salariul fix al directorului general. „Limitarea aceasta previne situaţii de abuz. Economia în ansamblu, statul nu-şi permite să plătească indemnizaţii foarte mari”, a explicat pentru gândul ministrul pentru Buget, Liviu Voinea, evitând să menţioneze însă în câte cazuri scad şi în câte situaţii indemnizaţiile pot creşte, după OG 26/2013.

O zi de luni ca o fotografie despre guvernare și prioritatea sa nr. 1, haita Partidul.

Bonus pe subiect: „Salariile primarilor, eu cred ca e o problema importanta si eu vreau ca salariile primarilor sa fie marite. In opinia mea, in ultimii cativa ani de zile se perpetueaza o ipocrizie, ca primarul nu are nevoie de salariu, ca fura” (Vicepremierul Liviu Dragnea)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *