Categories
Stiri

Black Friday 2013: Cum umflă unii prețurile înainte, ca să aibă de unde face “reduceri”

Vine Black Friday 2013, celebrarea consumerismului, sărbătoarea  negustorilor, festivalul marilor reduceri. Sau nu. În anii trecuți am bătut obrazul celor de la Flanco și al altora puși pe aburit etichetele cu false reduceri dar am și notat lucrurile bune de la emag sau F64.

Cum nebunia smartphone din trecut s-a estompat, majoritatea deținând unul, în prezent se așteaptă ca tabletele să-și ia mare avânt de vânzări aici ca și afară. Paranteză: printre altele, popularitatea crescândă a tabletelor poate fi luminița de la capătul tunelului pentru mass-media și sfârșitul tranziției acestui domeniu lovit puternic de criză și de apariția internetului. O schimbare de paradigmăÎnchis paranteza.

Anul acesta, printr-un artificiu de marketing, evomag fură startul. Și nu numai. Adică în buna tradiție a falselor reduceri tipice mall-urilor românești,  cei de la evomag măresc prețurile de listă cu două săptămâni înainte de Black Friday. Și ei cred că pe internet nimeni nu-i vede. Nici măcar Google Cache? 😀

Sau poate cine știe, mea culpa, Ponta o fi mărit acciza și la tablete sau gadget-urile lor sunt ca vinul, cu cât mai vechi cu atât mai scumpe. Exemplu: tableta Nexus10 se vindea la prețul de 1599 Lei cu o lună înainte de Black Friday. Cât credeți că e prețul aceleași tablete cu doar două săptămâni înainte de Black Friday? S-a mărit la 1679 Lei.

Și cu siguranță nu sunt singurii care practică manevra asta de vânzători isteți, cum ziceam, ține de obiceiul locului, d-aia începe lumea să fugă pe site-uri străineze, așa cum zboară la Milano pentru reduceri adevărate. Și d-aia i-am lăudat pe emag și F64 mai sus, fi-le-ar serverele de râs, că acum înțelegi de ce le crapă… Că prin celealte magazine se prognozează ceață densă pentru ultima vineri din noiembrie, d-aia. Cu snipuri atașate:

evomag black friday 2013

De ce le bat obrazul? Fiindcă numai așa se educă lumea, trăgând pe câte unul de mânecă atunci când ai ocazia. Să țină minte și el și poate și ceilalți care-au văzut rușinea. Clientul nostru, prostul nostru… însă proști, proști da’ mulți. Imposibil să nu se prindă vreunul.

În rest, Nexus10 e o tabletă de luat în seamă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *