La sfârșitul lui iulie, procurorii au început instrumentarea unui caz în care sunt acuzați de șantaj firma Antena Group și unii dintre reprezentanții ei, inclusiv Camelia Voiculescu, fiica felixului cu același nume. Chemat la parchet pentru a da declarații, Dan Voiculescu a găsit de cuviință să se războiască cu președintele Băsescu: “Vreau să-i transmit la modul cel mai serios lui Băsescu Traian că adversitatea noastră politică, de mare notorietate şi de ani de zile, nu trebuie să afecteze valori fundamentale ale societăţii româneşti, cum e familia […]” (sursa). Felix îi cerea președintelui să se lupte ei bărbătește, să nu îi implice copila.
Recent, fiica președintelui, Ioana Băsescu, a cumpărat un teren agricol cu un credit de peste 1 milion de euro, la care a adăugat încă 280.000 din banii ei. USL ia în considerare opțiunea unei comisii parlamentare care să investigheze dacă nu e ceva necurat aici. De bună seamă că nu e ceva la fel de grav ca o anchetă în desfășurare a parchetului. Dar da, atunci când fiica președintelui ia un milion de euro de la o bancă privată de stat, într-o țară atât de coruptă ca România, orice om cu scaun la cap își pune un semn de întrebare. Mai ales dacă președintele vine apoi și spune că fiica a acționat în numele lui, el vrea să fie agricultor. Asemănarea este însă în reacția președintelui. Ieșit imediat la televizor, Băsescu declară: „Vreau sa-i spun plagiatorului mic ca daca are o batalie sa o duca ca intre barbati, fiica mea nu e angrenata in politica” (sursa).
De fapt, cele două doamne sunt implicate profund în politică și afaceri, indiferent dacă recunosc sau nu. Și atunci e normal să își asume riscurile și responsabilitățile. Reacțiile taților ascund dorința de a devia discuția de la potențiale acuzații grave la relații de familie cu care să înduioșeze publicul. Mai mult, arată părerea proastă pe care cei doi bărbați adevărați o au despre femei în general și despre fiicele lor în particular. Le consideră simple unelte, bune să le îndeplinească ordinele, să strea frumos în față în timp ce ei trag sforile, dar incapabile să își asume consecințele și mai ales nepotrivite pentru „lupta politică adevărată”. În fond, sunt doar niște biete femei care au nevoie de câte un bărbat să le apere.