Categories
Stiri

Ponta are un nou site de promovare personală: pagina guvernului

Guvernul României și-a făcut un nou site. Până aici, nimic neobișnuit, orice organizație trebuie să își actualizeze din când în când prezența online. Dar deschizând noua pagină a guvernului dai peste un mare site de promovare al premierului. Se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte, deci voila:

gov.ro

Hai să ne uităm și la alții.

Guvernul Marii Britanii este sobru, fără poze cât ecranul – de fapt, fără poze! – și se referă la exact ceea ce vor cetățenii să afle de la guvern: ce servicii oferă, nu pe unde s-a mai plimbat premierul.

gov.uk

La fel și guvernul federal al Statelor Unite. Tot sobru, tot orientat spre funcționalitate, doar că nu are în prim plan serviciile, ci agențiile federale.

gov.us

Până și pagina guvernului federal al Rusiei are mai multe informații. Are în prim plan politicile publice și bugetul și – deh, țară condusă autoritar – deciziile guvernului. Aici avem și o poză mică cu premierul la o întâlnire, dar mică-mică.

gov.rus

Poze ceva mai mari am mai găsit pe pagina guvernului francez, una cam la fel de slabă ca a noastră. Poate o fi o hibă a socialiștilor. Măcar francezii nu-l au pe premier cât tot ecranul!

gov.fr

Ca să ne rușinăm până la capăt, să-i vizităm pe verișorii italieni. Guvernul Italiei a făcut recent pasul în era digitală și pagina sa de Internet (încă în beta) este cu adevărat un portal de servicii digitale, cu accent pe servicii.

gov.it

Chiar așa, vă arunc o provocare: căutați pe pagina guvernului României unde scrie ce servicii oferă guvernul cetățenilor. Altele decât plimbarea lui Ponta pe la diverse întâlniri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *