Categories
Stiri

În care Costi Rogozanu sfârşeşte un militant ridicol şi confuz

Un fel de necrolog, fiindcă îmi pare rău de talentul respectivului de a scrie proaspăt și nuștiucum altfel. Însă acreala lui militantă mie mi-a ucis curiozitatea iar pe el l-a îmbătrânit urât. Ghinion, sunt genul care greu separă omul de operă, dar i se rupe lui de minus un cititor. Domnul Rogozanu (v-am zis că-l percep dintr-o dată îmbătrânit rău) are luptele sale cu gedesiștii, cu capitaliștii, cu dilemiștii, cu corporatiștii și cu cine s-o mai lupta el ca activist asumat.

Nu zic, emitea pixeli empatici și fresh când încerca să-și înțeleagă copilăria susținând „Am ținut cu minerii!„. Dar te întristează spitalicesc când citindu-l mai abitir realizezi că doar își rescria amintirile de puber din perspectivă ideologică.

Mă opresc asupra domnului Rogozanu fiindcă zilele astea se străduie ideologic să sufle tare-tare în vuvuzele sale media, voxpublica, criticatac precum și din postura de jurnalist Realitatea. Plus, ce baftă piaristică! prezentul ăsta tumultos îi pică la țanc pe o polemică legată de o carte lansată recent de dânsul. Noroc ajutat și de faptul că Nicolae Manolescu s-a aplecat asupra unei recenzii „entuziaste, nu și entuziasmante” despre cartea respectivă, etichetând totodată comentariile Rogozanu&co „de un enorm ridicol, bazate pe cea mai tendenţioasă confuzie populistă de valori … o direcție cât se poate de veche de pe vremea copilăriei comunismului”. Asta după ce înainte, precizează generos: „mi-am manifestat de mai multe ori decepţia pe care acest strălucit fost student al meu mi-a provocat-o asumându-şi cauze greşite şi dinainte pierdute„. La care sufletul criticatac vede „etichete obositoare dar mereu eficiente” și își publică exasperat crezul său extremist.

Între timp, după cum ziceam, se întâmplă Piața Universității 2013  iar domnul Costi Rogozanu se activează mai abitir ca niciodată. Și dă-i și luptă pe flancul stâng!

Aici recunosc că reușește să-i dribleze pe intelectualii așa ziși de dreapta cu o fentă rapidă pe stânga. Bine, respectivii intelectuali oricum au rămas cramponați și acriți într-un trecut biasat legat de Piața Universității 2012 și mai aiurea (ca să nu zic ignorant sau mai rău, interesat) față de proiectul Roșia Montană.  Au fost astfel scoși în offside de marșul spontan pe Magheru susținut masiv și inclusiv de oamenii cu preferințe de dreapta, ăia informați care înțeleg perspectiva tunului sau chestiunile de proprietate și  de patrimoniu ale proiectului. Iar dacă pe dreapta nu critică nimeni proiectul, o poate face chiar mulțimea oamenilor normali la cap alăturându-se pieței, că doar nu-s atâția hipsteri și biciclete în București (păcat!).

Și astfel se face duminică seară iar în penuria de informație mass-media, Costi Rogozanu vine cu fotografia celebră „Jos capitalismul” și bate toba cu ea pe net (rușine mass-media de duminică!) și pe Realitatea,  care alături de Digi24 rămăseseră  singurele televiziuni care au transmis în cea mai importantă zi a protestelor, cea de duminică. Printscreen.

articol vox 2

Dragii mei, eu însumi am fost duminică printre cei cinci mii de oameni și știu ce vorbesc. Cele câteva zeci de „confuzi ridicoli” n-au fost miile de cu seara (de fapt se și vede că poza e pe lumină). Nici n-aveau cum să strângă miile alea. D-asta mă jignește tonul relatărilor sale și faptul că toți papagalii din presa-preș i-au preluat „anticapitalismul” pe nemestecate în panica de după, când și-au dat seama că chiar se şterg cu ea de meserie dacă nu încropesc repede ceva ştire, în cinci minute. Că  trecuseră zile (înainte) și ore multe (după) în care au ignorat protestul cu ochii bulbucați pe bugetul de publicitate.

Dar nu numai pe mine mă jignește turnura asta pe care vrea s-o dea protestelor militantul Rogozanu. Nu mai e domn d-aici încolo în articol ci lipitor de afișe. Evident, încearcă.

Comment vox

Nu v-am convins încă de meseria sa de lipitor de afișe pentru ideologia criticatac (CA)?

comentarii criticatac

Deh, oamenii au idealuri nobile ce nu trebuie întinate. Numai că CA (cafonie asumată) are o problemă de când a devenit obositor militant. Fie zis, încă surclasează siteurile diametral opuse, cele de dreapta, care rămân mai vulgare și mai agresive. Despre Criticatac, unii autori au sesizat direcția „ridicolă și confuză” și au dat exit: Mihai Iovănel și Ciprian Șiulea, doi dintre fondatori, s-au retras din grup. Iulia Popovici și Victoria Stoiciu deasemenea nu mai fac parte din structura editorială a sitului.

Ultima autoare citată semnează acum și pe Contributors, unde cel mai recent text al său vorbește foarte pertinent „de ce a devenit Roșia Montană problema tuturor”. Genul de opinie moderată și obiectivă pe care domnul Rogozanu o respinge visceral delirând utopice „infestări anticapitaliste” ale mulțimii si avertizand ridicol (sic) asupra pericolului ca dreapta să-i confiște mișcarea.

articol vox

Îngrijorat de extremiștii de centru care fără  îndoială că sunt majoritari, domnul militant Rogozanu  sesizează “evident, pericolul real” ca această Piața Universității să fie confiscată de dreapta. E o fobie veche a domnului militant, Piața Universității nu trebuie să învingă din nou!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *