Categories
Stiri

Romania, trezeste-te!

1 septembrie, orele 17.00, Romania, Bucuresti, Piata Universitatii.

Daca la inceput am fost doar cateva sute de oameni (cam 300 nu mai mult), in jurul orei 19.00 am deposit 2000 de indivizi care strigau, destul de bine pentru ei de altfel, lozinci impotriva proiectului de exploatare a aurului de la Rosia Montana.

Am fost suparata sa aflu ca hotnews.ro publica stirea ca la orele 19.00 eram doar cateva sute. Ma faceau sa ma simt ca stau prost cu numaratoarea si cu aproximarea oamenilor care invadasera deja si carosabilul din fata fantanii de la Universitate (am poze facute chiar de mine cu bietul meu telefon mobil).

Una dintre lozincile strigate care m-a pus pe ganduri a fost “Romania, trezeste-te!”. Civismul, definit in DEX ca “zelul unui bun cetățean pentru interesele țării sale se pare ca nu prea are resurse la noi. Nu suntem deloc in stare sa luam atitudine fata de multele decizii luate de politicieni care ne afecteaza viata. Rezultatul – politicienii fac doar ceea ce este bine pentru ei.

Rosia Montana – un contract de exploatare a zacamintelor total nefavorabil statului roman: bani putini, costuri mari (daca se intampla ceva, un dezastru, atunci statul roman plateste, adica noi, toti contribuabilii). In plus mie nu imi convine cat de putin ca banii platiti de RMGC bugetului de stat sa fie cheltuiti pentru capital politic pentru actualii de la putere. Cu banii RMGC guvernul va creste pensile si salariile functionarilor de stat in speranta si in goana dupa putere. Eu nu vreau asta. Eu nu vreau ca muntele acela sa fie baza alegeri lor viitoare in functii de unde sa isi ia cat mai multi din banii statului – banii nostri.

Eu nu am copii, dar imi doresc foarte mult. Eu vreau ca viitorii mei copii sa mosteneasca o tara bogata si frumoasa, nu saracita si poluata.

Da, ies oricand in strada pentru Rosia Montana!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *