Categories
Stiri

Guvernare de urgență. Azi, 22 de OUG pe agenda ședinței de guvern

În Parlament, Comisia Crin a adoptat un proiect de revizuire a Constituției în care tronează prevederea „Parlamentul organ suprem”, tunând și fulgerând împotriva celor ce ar vrea să încalce drepturile suverane ale organului reprezentativ. Pe final, la lucrările Comisiei mai erau doar reprezentanți USL și UDMR, restul retrâgându-se.

Pe agenda de astăzi a ședinței de guvern sunt 22 de proiecte de ordonanță de urgență. Douăzeci-și-două, nici mai mult, nici mai puțin. 

Guvernul consideră urgent să reglementeze în domenii cât se poate de variate. Să zicem că e urgent să discutăm chestiuni macro-economice și acordul cu FMI. Dar tot urgențe par a fi: funcționarea unor instituții din subordinea Ministerului Culturii, altfel se prăbușește țara; stabilirea taxelor de timbru judiciar; cornul și laptele pentru copii, că uite, vine vacanța; statul polițistului și încadrarea absolvenților de la academia de poliție; precum și circulația pe drumurile publice. Și multe altele, vă las să citiți lista completă.

În guvern sunt exclusiv reprezenanți USL, din cei care în timpul liber provăduiesc supremația Parlamentului. Ca de obicei, opoziția nu are nimic de zis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *