Categories
Stiri

Eu și Mișcarea Populară

M-am înscris în Mișcarea Populară. Nu râdeți, sunt serios. Anterior m-am înscris în Inițiativa Civică de Centru Dreapta – așa se numea asociația lui MRU, pentru cine a uitat. Pe scurt, îmi caut reprezentarea ideologică.

Experiența cu ICCD a fost dezamăgitoare. O vreme am primit tot felul de mesaje propagandistice, dar nici urmă de democrație internă sau dezbatere despre valori asumate și ideologie. Liderul gândea pentru noi, simpatizanții. Ultimul mesaj primit era o invitație să mă înscriu în Partidul Forța Civică, pe care tocmai îl achiziționase MRU, la pachet cu niște traseiști. Nu i-am dat curs, nici ei nu m-au mai căutat. Deci ne-am despărțit amiabil.

La Mișcarea Populară a debutat mai bine. Au pregătit o platformă-program, pe domenii de activitate și au solicitat opinii. Platforma în sine tot vorbește de importanța valorilor, dar nu se ocupă de ele, e mai degrabă pragmatică. Mă rog, să zicem că au o secțiune de etică. Dar au și afilierea la EPP, ceea ce nu e chiar ce caut eu. În fine, am trimis unele comentarii la secțiunea educație, săptămâna trecută. Încă nu mi-a răspuns nimeni, să-mi confirme măcar că au primit mesajul. Le acord totuși timp, îmi închipui că mulți le-or scrie.

Pasul următor a fost interesant: în loc să adune structuri existente, așa cum a făcut MRU, MP își propune un fel de competiție deschisă pentru organizarea filialelor județene/de sector: simpatizanții trimit CV-ul, fondatorii selectează, se face o discuție, lucrurile decurg oarecum participativ. Asta e ceva nou. Ei bine, m-am înscris și la asta, am trimis un CV profesional (tocmai mi-am dat seama că am uitat să spun de La Colțul Străzii!). E doar parțial observație socială participativă. Dacă sunt semne că ar putea ieși ceva interesant, sunt dispus să aloc o parte din timpul meu pentru activități politice.

S-a mai înscris cineva? Putem să facem facțiunea populară de la colțul străzii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *