Categories
Stiri

La 2 Mai continuă construcția pe plajă

Construcția noului restaurant pe plaja de la 2 Mai, despre care am scris săptămâna trecută, continuă netulburată. Cititoarea noastră MS ne-a trimis câteva imagini noi de la fața locului, în care se văd atât avansul construcției cât și faptul că este chiar pe malul mării (imaginile sunt la finalul articolului).

Acest al doilea aspect – proximitatea mării – este important pentru a demonta afirmația patronilor cum că „nu e pe plajă”. Reacționând la valul de indignare ce se simte preponderent on-line, beneficiarii construcției au încercat prin contul lor de Facebook să inducă ideea că e doar o anexă a campingului și nu un nou restaurant pe plajă. E un mesaj lung și manipulator pentru că apelează la emoțiile amintirilor de câteva decenii ale locului. Voi cita aici doar partea care se referă la construcție (stângăciile de exprimare aparțin autorilor):

Terasa ” Noua Tina” ce se construieste este amplasata in terenul Campingului si NU!!! pe plaja .
Va fi o constructie specific dobrogean ( piatra , olana , ziduri albe , lemn, etc ) , va deservi atat turistilor din camping cat si celor din localitate , va avea un program decent (09-22) care sa nu deranjeze serile linistite din camping si de pe plaja 2 Mai.
Trebuie sa intelegem nevoia pe care foarte multi dintre dumneavostra au verbalizat-o de-a lungul timpului ( de ce nu mai faceti terasa? de ce nu mai este Tina? E nevoie de un loc unde sa mancam bine, sa nu mai mergem la bulgari, etc) . Trebuie sa nu fim reticenti la ceva nou , la modernizarea serviciilor, la cresterea clasificarii turistice , la dotarile ce se impun pentru a se face din campingul 2 Mai un camping cu un nivel european. Stim ca acest lucru poate sa deranjeze ,intr-un fel, organizarea deja existenta, insa 2 Maiul a fost mereu un loc deschis.

Câteva observații:

  • plaja, în cazul de față, nu o definim ca zona de agrement etichetată ca atare de autorități, ci ca bucata de pământ de lângă mare. Acolo e ilegal să construiești (sau ar trebui să fie, dacă nu ești viceprimar, ca patronul de la terasa cu pricina) și nu contează proprietatea
  • referirea la terenul campingului este de două ori înșelătoare, o dată pentru motivul de mai sus, a doua oară pentru că terenul nu e proprietatea firmei, ci e închiriat de la primărie
  • nu mă îndoiesc că sunt persoane care își doresc un restaurant decent în 2 Mai, dar nu sunt așa sigur că îl doresc pe plajă, pentru simplul motiv că cei ce-l vor pe plajă caută oricum hotel de patru stele și se duc la Mamaia sau prin țări străine.
  • finalul citatului arată interesul real al patronului: creșterea clasificării, atragerea unui alt tip de turiști. Întrebare este dacă a existat o dezbatere în comunitate despre transformarea stațiunii într-o nouă Mamaia.

Cei care doresc să dialoghez direct cu patronii firmei ce face construcția o pot face, așa cum spuneam, pe contul lor de Facebook, deschis publicului, de unde am luat și citatul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *