Categories
Stiri tu cu cine ai vota

Tu cu cine ai vota? B-CD-25: Becali vs Udriște

(Circumscripția București, Colegiul 25 Camera Deputaților)

Întrebarea precedentă a fost ușoară pentru orice votant de bun simț. Să vedem însă ce ați face dacă ați avea fericirea să locuiți în sectorul 6, zona Râul Doamnei – Valea Argeșului – Valea Ialomiței, unde se află Colegiul uninominal 25 pentru Camera Deputaților. Ați fi avut plăcerea de a fi reprezentat din 2008 și până astăzi de Elena Udrea. După eșecul răsunător în fruntea organizației PDL București, Udrea a fugit în munții Neamțului, unde se candidează garantat Pinalty. Așa că a rămas locul liber pentru înfruntarea bărbătească între George Becali din parte USL și Gheorghe Udriște din partea ARD. 

În colțul roșu se află deci însuși Gigi, oierul, latifundiarul, vedeta media, patronul Stelei, nici nu mai știu cum să-l numesc. Cea mai nouă achiziție a PNL este mitocănia în persoană, individul care înjură oricând și pe oricine, spre deliciul presei tabloide, căreia îi crește audiențele. Este însă și reprezentantul României în Parlamentul European și autorul unor gesturi cu priză la public cum ar fi construcția unor case în zonele inundate. Client permanent al CNCD, Becali fie nu înțelege fie disprețuiește profund valorile fundamentale pe care se întemeiază o democrație liberală; din păcate, în aceste sentimente nu se diferențiază prea tare de mulți alți concetățeni. Însă sunt mulți și cei care spun că un vot pentru Becali este o rușine pentru România. E amuzant că misoginul Becali a candidat și în 2008, în alt Colegiu, unde abia a luat 3600 de voturi, fiind bătut la scor de o femeie, Oana Mizil. Becali este anchetat penal într-un număr impresionant de dosare și este acuzat că în urmă cu destul vreme a obținut prin căi neortodoxe mai multe terenuri ce i-au adus apoi averea.

În colțul verde apare din rândul doi al politicii Gheorghe Udriște, un dubios șef la stat, unde a coordonat mereu proiecte pe mulți bani publici. Revoluția l-a prins inginer la metrou, avansând apoi în funcție până a ajuns director general, în 1997, pe când ministru al transporturilor era – da, ați ghicit – actualul președinte. În 2001 a fost eliberat din funcție de guvernul Năstase și s-a transferat la Primăria Capitalei, adus de proaspătul primar Traian Băsescu să conducă Direcția Infrastructură și Servicii Publice. Din această poziție a coordonat toate proiectele mari de investiții din capitală până în 2009, când noul primar, Oprescu, și-a adus propriul om. Udriște a fost recuperat de PDL și pus înapoi director la Metrorex, la timp pentru a negocia câteva contracte cu cântec. A fost eliberat din funcție în iulie de noul guvern PSD și acum își încearcă norocul în alegeri, taman în colegiul în care noua magistrală de metrou aduce cele mai mari beneficii. Udriște a „cochetat” cu DNA prin 2008, dar nu este inculpat în niciun dosar. Cum s-ar zice, este un om onest care a coordonat cinstit timp de opt ani toate proiectele de investiții (asfaltări, borduri, utilități, parcuri etc.) din București! (nu-i așa că vă plac glumele mele?)

Ei, acum să vă văd: dacă ai sta în colegiul 25 din București și ai avea de ales între hoțul mitocan și hoțul neprins, tu cu cine ai vota?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *