Categories
Stiri

O țară veselă. Mai știți și alți cetățeni care nu există?

1. Pe la prânz am citit interviul acordat de ministrul de interne, Ioan Rus, postului RFI. Rus ne anunță senin că în luna august, luna concediilor, se va face un fel de mini-recenământ, vor fi verificați pe acasă toți cetățenii, să afle autoritățile dacă cetățenii mai există. Pus în fața unor probleme posibile, ministrul are răspuns la orice. Spre exemplu, ne spune obiectivele: astfel încât să reuşim acest lucru, să verificăm dacă sunt morţi care figurează pe listele de vot şi nu au fost radiaţi, dacă există comunicări de la justiţie cu cetăţeni care au drepturile civile suspendate şi se menţin totuşi pe listă, dacă sunt bolnavi care medical sunt scoşi de pe liste şi totuşi există şi alte situaţii care eventual în acest moment nu ne dăm seama care sunt. Îmi imaginez scena. „Bună ziua! De la primărie. Sunteți cumva infractor cu drepturile suspendate, fugit de la închisoare? Sau poate nebun fără drept de vot?” Fără discuție, toți infractorii și toți nebunii, cu spirit civic, vor recunoaște faptele și vor regreta cele petrecute. 

Rus dă și exemplu despre cum se va face la țară: La nivelul comunităţilor rurale, de exemplu, întrebi vecinul: “mă, Popescu Vasile există?”. “Există de-adevăratelea”. Acolo, dacă merg primarul şi câţiva locuitori de nădejde ai satului, rezolvă asta în trei zile, în fiecare sat. Și dacă vecinul e supărat pe Vasile că nu i-a dat untură și-i face o șotie? Răspunde Ion al nostru ferm: „Nu există, dă-l dracu’ de zgârcit, pe cuvânt că nu există!” Iar oamenii de nădejde – de-ai noștri, din partid – continuă chestionarul: „Mai știți și alți cetățeni care nu există?”

Uite-așa, în plină caniculă, se vor naște noile liste electorale, sub oblăduirea ministrului Rus, cel lăudat pentru modul exemplar în care a organizat referendumul, dar care după 24 de ore și-a dat seama că poate a greșit pe ici pe colo, prin punctele esențiale, pe la listele electorale.

2. Mai după-amiază, am citit în Adevărul lista cu tovarăși de încredere avansați în grad de către MApN în 2011-2012. Cum era de așteptat, politicieni, „analiști” și oameni de casă, plus mulți necunoscuți. Au și generalii pilele lor. Dar mi-a sărit în ochi un nume subliniat de ziarist: Aliodor Manolea. Colonel.

Aliodor ăsta e ăla cu parapsihopupu. Nebun cu acte în regulă. Bine, nu la fel de nebun ca politicienii care se uită în gura lui. Și pe-ăsta l-au făcut colonel… vă dați seama, la război, cu Aliodor în fruntea trupelor? Conducând cu raze psihopupu, spre victoria finală, la luptă! Suntem de departe cea mai tare armată din NATO.

3. Pe seară, am ajuns pe la Mediafax, unde am găsit această memorabilă zicere unui medic (!) reprezentant al CNAS:

Cardurile de sănătate, a căror distribuire va începe în septembrie, nu vor avea inscripţionat cuvântul “card”, după ce unele organizaţii religioase au reclamat că acesta, citit invers, devine “drac”.

Putem deci să-l avem colonel pe Aliodor, să ne spună Ion dacă există Vasile, dar să nu care cumva să scriem card pe card, că ne ia dracu’!

4. Noapte bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *