Categories
Stiri

Consiliul Național de Etică merge mai departe, cu Paul Dobrescu. Avocatul Mateuț taie și chitanță.

Membrii Consiliului Național de Etică își continuă netulburați activitatea, după ce i-au spălat fără rușine dosarul plagiatorului Ponta. Conform unui ordin de ministru publicat astăzi în Monitorul Oficial, celor opt membri cu obrazul deja pătat li se alătură alți trei, numai unul și unu. Între ei, se remarcă Luca Iamandi, milițian, fost rector al Academiei de Poliție, lăcaș universitar de o înaltă ținută etică, sursă inepuizabilă de diplome pentru politicieni. Un exemple de doctorat girat de numita academie este cel al lui Dr. Robert Negoiță, despre care amintesc că a copiat fără jenă din articole scrise de Mugur Isărescu, Cătălin Zamfir și alții. Ceilalți doi noi membri CNE sunt Constantin Ciutacu (INCE) și Ștefan Grigoraș (Universitatea Tehnică Iași). Nu știu cum se simt cei trei noi veniți în compania celorlalți opt dalmațieni, dar ei sunt chemați să ia decizii în cazuri precum Kovesi, Mang, Negoiță și, să nu uităm, Ponta 2.

Președinte al CNE a fost numit Paul Dobrescu (SNSPA), al cărui CV se remarcă prin strălucita absență a… 20 de ani (!!), adică perioada dintre 1970, când a absolvit facultatea, și 1990, când a devenit decan la Facultății de Comunicare de la SNSPA. Deh, nu se face să spui că ai fost redactor la „Era Socialistă” și ai predat la „Ștefan Gheorghiu”. Așa ne lămurim cine a manevrat decizia în cazul Ponta și cum stăm cu etica. 

Pe lângă actualizarea listei de membri, ministrul Andronescu profită să completeze regulamentul de funcționare al Consiliului cu un mic bonus pentru oamenii de încredere. Membrii comisiilor tehnice vor fi remunerați în funcție de orele lucrate, la cel nivelul maxim din cercetare (sectorul bugetar). Că doar onorabilul avocat Mateuț nu îl spală pe onorabilul plagiator Ponta pe gratis, să taie și el chitanță!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *