Categories
Stiri

Scrisoare fără adresant, sau poate îmi răspunde cineva

Asist la o demitere a unui președinte.

Recunosc că l-am votat de fiecare dată, nu pentru că este bun, nu pentru că este ceea ce îmi doresc pentru țara mea, ci tocmai pentru că nu avea de unde alege. Doar că atunci când l-am ales pe el mai aveam o varianta, acum nu mai am.

Dar acum, acum pe cine să mai aleg? Am ajuns să ies în strada pentru că nu mai îi vreau pe nici unul, nici PSD, nici PNL și nici PDL. Și acum ce fac? Eu cu cine votez? Eu pe cine să investesc cu speranțele și dorințele mele pentru o viață mai bună? Mă apucă depresia când mă gândesc.

În 1989 am crezut în schimbare, am ieșit în stradă și am ridicat pumnul în aer. Aveam 18 ani și toată viața înainte. Credeam și speram într-un viitor mai bun, visam la democrație, visam la o lume normal, cu valori și reguli respectate. Se vede că nu am parte. Visele mele s-au spulberat și nu azi, ci încetul cu încetul. Am ajuns să ne obișnuim că legea nu se respectă, că valoare nu există, că unii pot fura nepedepsiți, că doar unii au interese care primează.

Comentam zilele trecute cu un vechi prieten despre abuzurile actualului regim. El însă îmi reamintea continu că ceea ce se întâmplă acum nu e decât un fast-forward de acțiuni care nu respectă legea, care îmi încalcă mie drepturile de cetățean, care îmi afectează mie viața. Îmi repeta mereu că și guvernele PDL au furat, au înșelat, au mințit și și-au umplut buzunarele exact ca acesta de acum.

Și atunci eu? Eu ce fac? Unde mă duc? Ce votez, pe cine? Cu cei care au făcut asta încetul cu încetul sau cu cei care calcă totul în picioare?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *