Categories
Stiri

Abuzul de putere: Comisia Juridică a Camerei Deputaților refuză să aplice Legea

Deputații Sergiu Andon (PC) și Florin Pâslaru (PSD) au fost găsiți vinovați de incompatibilitate de către instanță, sancțiunea fiind retragerea mandatului de deputat. Povestea proceselor poate fi reconstitutită plecând de la comunicatul de astăzi al Agenției Naționale de Integritate. Subliniez, este vorba de decizii definitive și irevocabile, cu precădere în cazul Andon, unde s-au judecat în toate instanțele (Pâslaru a renunțat să depună contestație).

Astăzi, Comisia Juridică a Camerei Deputaților a discutat solicitarea ANI de a aplica decizia instanței și a răspuns nu. Nu există niciun temei legal pentru care această Comisie – sau oricine altcineva – ar putea să încalce o decizie definitivă și irevocabilă a ICCJ. Pur și simplu, Comisia Juridică a Camerei Deputaților sfidează justiția din România.

Atitudinea care caracterizează acest moment este perfect ilustrată de cuvintele unuia dintre cei doi vinovați:

(sursa: Gândul)

Rețineți aceste cuvinte: Faptul că instanţa a decis să-mi dau demisia nu este o motivaţie să-mi dau demisia. Este filozofia de guvernare a actualei majorități. Nu contează ce spune legea, contează ce vrem noi, că suntem la putere. Gândiți-vă bine la aceste cuvinte și nu vă bucurați că li se întâmplă altora; va veni rândul tuturor și singurul lucru care vă protejează împotriva abuzurilor este, încă, legea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *