Categories
Stiri

PSD și-a pus Societatea Civilă la CSM

Despre “Societatea Civilă” discutăm în aceste câteva paragrafe. Azi, Societatea Civilă a învins, fie că vorbim de avertismentele unor ONG-uri, de apelurile unor profesori, de articolele unor jurnaliști, de indignarea unor asociații sau de comentariile  unor anonimi de pe net. Ponta și-a retras sinistra propunere pentru Ministerul Educației.

Sunt sigur că de la gafa de azi i-a fost retrasă nominalizarea. De data asta Corina Dumitrescu nu a mai fost în eroare, ca să-l cităm pe proaspătul premier. Ba din contră, gura păcătoasei adevăr grăiește:

Acest CV a fost depus, initial, la dosarul meu de candidat pentru un loc de reprezentant al societatii civile in Consiliul Superior al Magistraturii, la Senatul Romaniei. Personal, am acceptat aceasta candidatura la limita timpului in care actele urmau sa fie depuse. Initial, refuzasem aceasta candidatura la CSM din partea PSD-ului, fiind o persoana foarte ocupata si numai din acest motiv. Dar, la finalul termenului in care se putea depune candidatura, liderii PSD mi-au facut din nou aceasta propunere pe care, in cele din urma, am acceptat-o.

Dacă nu știați, doamna e reprezentatul nostru, chipurile al Societății Civile în acest înalt for al Justiției românești, care este Consiliul Superior al Magistraturii iar declarația de mai sus o regăsiți pe toate siteurile de știri. Nu degeaba și-a ales această frumoasă după-amiază de duminică pentru conferința de presă: declarația a trecut de jurnaliști ca gâsca prin apă, deși ar fi putut fi știrea zilei. A sesizat-o un cititor care merită aplauze, că tot vorbeam în postarea precedentă despre agerimea unor comentarii.

În rest, să rememorăm din învățăturile atotputernicului Adrian Năstase despre Societatea Civilă, extrase din stenogramele PSD din decembrie 2003:

Avem o problemă să creăm un Institut de Politici Nepublice sau Private? Creăm 15 institute din astea si dăm sarcina fiecăruia, celor care nu au ONG-uri acasă le dăm sarcina să-și facă fiecare două ONG-uri acasă. Nu se mai poate.

Ba se poate. Ne-am întors sub zodia PSD. Originalul, nu copia fidelă PDL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *