Categories
Random Stiri

Gura păcătosului: Gigi și Marean

vanghelie_becali

Ştiţi cum se discută la noi, la PSD? ‘Băi, e o licitaţie acolo! A, e Sebi Ghiţă!’ Orice licitaţie care se întâmplă la Guvern cu fonduri europene e Sebi Ghiţă. Sunt oamenii puşi de el şi el se ocupă de licitaţii. Cum să nu fie probleme?

Afirmațiile de mai sus îi aparțin lui Marean Vanghelie, primarul care este și tocmai a fost exclus din PSD. De obicei nu dăm mare atenție unor astfel de declarații sau cel mult râdem de ele. Unul dintre mafioto-politicieni, supărat că a fost țepuit de foștii parteneri, se duce la televizor și începe să-i facă în fel și chip. Vanghelie, care nici nu prea e școlit, nici mare orator nu e, este savuros ca orice comediant fără intenție. Tocmai de aceea Vanghelie a luat fața celorlalți excluși. Geoană și Șova sunt chiar plictisitori.

Dar să lăsăm pentru o clipă amuzamentul și să ne uităm serios la declarația citată. Cât de mult exagerează Vanghelie? Bănuim că e ceva adevăr aici, că Ghiță e conectat la banii publici. Este el însă așa de lacom precum spune Vanghelie sau acesta exagerează pentru a-și denigra inamicul politic? Suntem tentați să trecem peste aceste declarații, așa cum trecem peste ce spun Gigi Becali, Vadim, Ciuvică, Mircea Badea sau alți creatori de zgomote. Haideți însă să îl ascultăm pe unul din ei, pe Becali, vorbind acum doi ani tocmai la televiziunea lui Ghiță:

În 2012, Gigi ne spunea în felul lui, savuros, că la Agenția Națională pentru Restituirea Proprietăților se întâmplă un mecanism de crimă organizată, că oricine vrea să își obțină despăgubirile trebuie să dea comisioane de 30% lui „Olteanu” (adică Ioan Oltean, lider PDL Bistrița) și Cocoș. Mai mult, spune Gigi, nu contează dacă ai sau nu dreptul la despăgubiri, le obții doar dacă dai șpaga.

Astăzi, în 2014, DNA i-a reținut pe fosta șefă ANRP, Crinuța Dumitrean, susținută de PDL Bistrița și pe Dorin Cocoș, într-un mare scandal cu despăgubiri mult supra-evaluate, un caz cu ramificații adânci în lumea politică și chiar în justiție: include mai mulți demnitari și pe fosta șefă a DIICOT, bună prietenă a Elenei Udrea, soția lui Cocoș.

Dacă DNA l-ar fi ascultat mai atent pe Gigi, în nebunia lui, ajungea cazul ANRP încă de acum doi ani. Oare ce s-ar întâmpla dacă DNA îl ascultă atent pe Vanghelie, azi, în nebunia lui?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *