Categories
random Stiri tu cu cine ai vota

Ponta. Victor Ponta: Top 10 Declarații pentru istorie

Legenda defunctei Academia Cațavencu spunea într-un reportaj de acum zece ani cum nebunaticul de „Victor” atunci președintele TSD s-ar fi suit pe masa unei petreceri de la tineretul pesedist și ar fi început să cânte. Nimic deosebit, ba chiar cuminte pentru cine nu știe de altele și mai și de pe la tineretul partidelor de tot felul – mai ales că la PSD tradiția școlilor de vară s-a lăsat cu dosare penale gen „Sex cu minore”. Dar ce cânta Victor pe masa petrecerii de atunci? O nouă melodie Paraziții apărută în acel an 2004 cu alegeri prezidențiale, al cărei celebru refren e pe cale să se împlinească acum: „Dacă-aș fi pentru-o zi președinte / V-aș amaneta pe toți și nu m-ați prinde.

E drept că între timp am aflat cu toții că omul și-a dus pasiunea pentru karaoke la extrem, făcând karaoke din propriul doctorat sau recitând mot-a-mot refrene plăcute baronilor pesediști și respectiv falsând mesaje europene în fața omologilor occidentali. Rămânând în zona muzicală, domnul Ponta a scos hit după hit, în special de când a urcat pe scena guvernelor sale. Care ar fi însă acele Oldies but Goldies by Victor Ponta? Se poate face un Top 10? Că tot bate Revelionul la ușă, pentru care ați deschis mai târziu televizoarele sau facebooku’ și le-ați ratat la vremea lor, vă prezentăm mai jos emisiunea „Dacă doriți să revedeți”.

#10. „Sistemul de furt, de fraudare și de cumpărare a voturilor la ei a funcționat mai bine.”

7 Decembrie 2009. Aceasta e declarația oftată a lui Victor Ponta, șeful de campanie PSD în alegerile prezidențiale din 2009, după aflarea rezultatelor oficiale ale alegerilor. În apărarea lui, îl măcinau fix ce-i consumă azi pe colegii săi Șova, Ghiță, Dragnea, Zgonea, adică luptele intestine pentru șefia PSD pe care avea să-l preia ca președinte de partid la nici două luni după această declarație la înfrângere. Prins în fapt, Ponta s-a retras atunci spășit, recunoscând reporteriței: „Ați pus o întrebare care vă face cinste.”

#9.  „La treabă, uitați-vă mai puțin la televizor, asta-i treaba oamenilor politici”

24 ianuarie 2014. Gura păcătosului descrie involuntar guvernarea prin televizor practicată de către guvernul său. Declarația de mare gospodar pus pe treabă a fost dată în contextul accidentului aviatic din ianuarie 2014, în aceeași conferință de presă în care Victor Ponta schița în vorbire liberă idealul său de stat polițienesc  încheind elogios: „Ministerul de Interne este coloana vertebrală a statului român”.

#8. „Am învățat că nu sunt prim-ministru aici, sunt o persoană care trebuie să respecte procedurile”

29 Iunie 2014. Este ceea ce spunea Victor Ponta la cald-cald, la foc continuu, adică după o alarmă de raid cu rachete care l-a surprins în baza militară românească din Afganistan. Cum ar veni, rachete n-au picat din cer, însă a dat dânsul o bombă despre cum își vede fișa postului. Pentru că atunci când este prim-ministru domnul Ponta inevitabil recunoaște cât de mult respectă regulile în general. O mostră tipică din gândirea premierului, reîntâlnită ironic în punctul următor în care deputatul de Opoziție Victor Ponta se ceartă cu deputatul Puterii Victor Ponta:

#7. „Guvernul astăzi trebuie să demisioneze, ținând cont că și-a asumat răspunderea pe o lege nedemocratică și declarată neconstituțională de Curtea Constituțională”

Așa grăia Ponta în ianuarie 2012 despre Guvernul Boc căruia Curtea Constituțională îi declarase drept neconstituțională legea comasării alegerilor adoptată atunci prin asumarea răspunderii. Ca un făcut, fix doi ani mai  târziu, în ianuarie 2014, Curtea Constituțională declară neconstituțională legea descentralizării propusă și adoptată cu mare tam-tam ghici cum! tot prin asumarea răspunderii, de data aceasta de către guvernul Ponta. Care nu mai trebuie să demisioneze.

#6. „Daciana a fost europarlamentar înainte de a fi fiica lui Ilie Sârbu”

28 Aprilie 2014. Sătul să tot explice proptelele soției sale, fiica fostului ministru Sârbu, om cu greutate în PSD zis și Tata Socru, Ponta a prezentat meritele Dacianei exagerând dar doar un pic: cât să precizeze că soția sa este din naștere europarlamentar, o calitate dobândită chiar înainte de a fi anunțată drept fiica tatălui ei influent.

#5. „Tu ce faci, fă, Doina aici? Aveai chef de niște inundații?”

 23 Aprilie 2014.  Trimiși forțat în ceea ce s-ar putea numi un exercițiu de teambuilding într-o barcă pneumatică, premierul s-a gândit să i se adreseze un pic mai informal ministrului apelor Doina Pană, rezultând dialogul ministerial de mai sus, condimentat cu apelativul de Gara de Nord, de unde se mândrește că se trage Victor Ponta. Că a fost sau n-a fost, că dacă și cu parcă nu se plimbau de fapt în barcă, asta rămâne pentru pasionații de pixeli albatriști (nu e niciun typo).

#4. „Deși ne paște un război, vestea bună este că…”

3 Mai 2014. Vestea bună e că vreo trei milioane de români sunt deja refugiați. Vestea bună e că avem lideri curajoși care nu se tem să facă astfel de gafe externe dar și interne, stârnind panica în populația care i se uită în gură. Vestea bună e că avem lideri respectați în toată lumea. De exemplu chiar premierul Victor Ponta liderul european cel fără de comentarii oficiale despre agresiunea Rusiei în Ucraina. Și care pus în fața evidenței s-a văzut nevoit să declare că „ce s-a întâmplat în Crimeea contrazice regulile dreptului internațional”. Fiindcă el știe cel mai bine astfel de finețuri fiind pe haș de, doctorand în drept penal internațional. Nu, vestea bună e că Victor Ponta va prezida Consiliul Suprem de Apărare al Țării.

victor_ponta comandant suprem

#3. „Nu știu dacă mai e vreun copil chiar și în clasa întâi care să nu aibă telefon cu internet.”

15 Septembrie 2014. Nu știu alții cum sunt dar eu când mă gândesc că prim-ministrul țării mele poate gândi, apoi verbaliza în public o asemenea constatare, parcă-mi saltă inima de perplexitate. Neîndoielnic, domnul Ponta își cunoaște foarte bine țara și nevoile sale.  Cum altfel ar putea unii elevi rămași fără microbuze școlare să meargă zilnic kilometri întregi prin drumuri înzăpezite dacă n-ar avea 3G și GPS pe telefon? Bine măcar că au toți telefoane d-astea cu internet dar guvernul nu a reușit până în prima zi de școală să se asigure că fiecare elev va avea manuale școlare, faptă administrativă nemaivăzută în România nici în vremea războiului. Nu găsesc deschidere mai triumfală pentru noul an școlar și umor involuntar mai trist.

#2. „Ca deputat voi vota împotrivă, dar ca prim-ministru sunt pentru!”

13 Iunie 2013. O dată simbolică pentru această declarație, fiecare președinte PSD trebuie să-și pună uniforma și frontala de miner. Faimoasa perlă de pe acest podium a prins aripi în mass-media precum porumbelul păcii între deputatul și premierul Ponta. Fiindcă în alegerile desfășurate cu numai șase luni înainte, deputatul Ponta promisese cu subiect și predicat că proiectul așa zis minier Roșia Montană va fi oprit și mai mult, investigat. Jumătate de an mai târziu intră nonșalant în scenă premierul Ponta care se scuză infantil că el „era împotrivă doar fiindcă Băsescu era pentru”.

#1. „Dacă nu câştigăm prezidenţialele, scapă cine poate!”

20 Februarie 2014.  Autointitulat „premierul celui mai cinstit guvern”, Victor Ali Baba Ponta a ghicit foarte bine mesajul cheie pentru cei 40 de hoți din toate județele. Că e asociație de bloc, echipă de fotbal sau corporație, fiecare organizație își cunoaște tacticile de motivare a membrilor săi iar marea organizație de partid PSD știe cel mai bine ce-i mișcă pe ai săi. Pentru cine crede că acest mesaj motivațional e o scăpare, poftiți coincidență! tocmai ce a fost repetat acum câteva zile de Liviu Dragnea, șeful de campanie al lui Victor Ponta: „Dacă nu iese preşedinte Ponta, sigur nu vom mai fi pe aici la anul”. Și fiindcă acesta e un colț de stradă interactiv, declarația care închide coronița acestui premiu întâi „scapă cine poate” vine de la cititorii noștri care ne-au amintit de adevăratele planuri scăpate din gura păcătosului „după ce luăm controlul politic asupra DNA-ului„.

Pentru locul 1 și pentru nostalgia perioadei dinainte, când chiar câștigau prezidențialele, am pregătit un meme special. O dietă cu rezultate și imagini deosebite „Înainte & După”. Un regim cu doar câteva produse de brutărie celebre.

2004-2014 inainte-dupa politicieni penali

Închei observând că nu-i nevoie de analize politice detaliate sau sofisticoșenii eseistice când domnul Victor Ponta poate fi schițat fără patetism în doar în zece fraze. Ale domniei sale. Autoportret de luat aminte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *