Categories
Stiri

Ce-i răspundem domnului Schuster?

Recomand să aveți răbdare cu cele zece minute de interviu de mai jos, în care îl veți cunoaște pe domnul Schuster. Dânsul se întreabă molcom-ardelenește dacă e normal ce se întâmplă în grădina sa. Chiar dacă e publicat acum câteva zile, interviul s-a făcut acum o lună și ceva iar între timp poveștile domnului Schuster s-au adeverit: ce fac „jeepurile” se cheamă tulburare de posesie și e subiect de cercetare penală.

Confruntați cu o astfel de atitudine de forță, de partea cealaltă au apărut și reacțiile agresive, în care oamenii nu mai așteaptă autoritățile și ajung să-și facă singuri dreptate. Și lucrurile se pare că escaladează, cu 17 mașini lăsate fără cauciucuri, totul în acest weekend. Asta pentru contextul din Moșna, Sibiu, localitatea fermierului Schuster.

Excelentul interviu cu domnul Schuster ridică o mulțime de probleme, începând de la agricultură sau informare corectă la dreptul de proprietate. Aveți răbdare cu vorba lui ardelenească, ascultați-i temerile bine ținute-n frâu și poate mă lămuriți la comentarii: ce i-am putea răspunde? Vicepremierul Dragnea a dat un răspuns tot în acest weekend, cum că genul ăsta de om pune presiune pe noi ceilalți 20 de milioane de români. Iar mai devreme în această toamnă, premierul a preluat teza șefului SRI, cea faimoasă, cu eco-anarhiștii. Astea drept  comunicări oficiale ale statului român. Rămânem la aceste răspunsuri? Ce-i spunem domnului Schuster?

Eu recunosc că nu știu. Nu de alta, dar gazele de șist rămân o dilemă deschisă.

Update: Dilemă rezolvată pe 15 Decembrie 2013. În această seară, niște băieți în uniformă pe care și tu și eu îi plătim din taxele noastre au avut grijă să-i răspundă, în numele nostru, domnului Schuster. L-au umplut de sânge în Piața Victoriei. Petrece noaptea mai încolo, la spitalul Floreasca. Poze și video mai jos la comentarii sau direct aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *