Categories
Stiri

Victor Gabriel Ponta, premierul României, PR

Se pare că domnul Ponta îşi urmează mentorul până la capăt: Ministru > Prim Ministru > Blogger. Zic, atenţie, trăim într-o ţară crudă cu o dictatură teribilă ce arestează astfel de bloggeri. Dar dânsul e un altfel de blogger, vă amintiţi desigur de bloggerii fursec, chipurile “consacraţi”, care  recitau cu emfază aceleaşi argumente, cu fix aceleaşi mesaj, totul simultan, la marele sincron, ca nişte cinstite majorete ale peştişorului de aur Gold Corporation? Asta până să-i ia tot internetul românesc la cel mai crunt mişto, din forum în forum, din meme în meme şi din Share în Share?

Cineva a sesizat excelent. Precum bloggerii corişti, intră în scenă domnul prim-ministru Ponta, cu o declaraţie geamănă şi aproape simultană cu cea a directorului Gold Corporation:

Victor Ponta, prim-ministrul României: “Aurul se exploatează cu cianură, nu există altă tehnologie care să scoată acest cuvânt odios, că până la urmă cuvântul este problema.

Dragoş Tănase, directorul RMGC: “Cianura are o singură problemă, şi anume: numele. Pentru că, dacă se numea hidroxid de altceva, atunci n-ar mai fi avut nimeni nici o problemă.

Hai cu toţii, să repetăm în cor după brieful piariştilor: “La cianură, cuvântul e problema”, “La cianură, cuvântul e problema”, “La cianură, cuvântul e…” O ordonanţă musai de urgenţă la DEX şi gata, am rezolvat-o şi p-asta! Nu mai discutăm tehnologie, sustenabilitate, economie, legislaţie ci… semantică. Trebuie ca proiectul ăsta să fie cumplit de lipsit de conţinut, ca să fii atât de obsedat de ambalajul comunicaţional.

Domnu’ Ponta, domnu’ Tănase, daţi domne’ afară toţi piariştii ăia pe care i-aţi umflat degeaba. Altfel vă cam cresc pene pe spate, v-au aburit din nou când v-au convins văicărindu-se că de fapt problema comunicării proiectului e lupta lor nedreaptă cu cuvântul “cianură”. Şi scriu asta râzând cu poftă că v-au luat de fraieri.

Înapoi la lucruri ale naibii de serioase, am văzut cu toţii cum Guvernul României scrie legislaţie după dictarea neconstituţională a doamnei avocat, mamă de ministru. Doamna care îi mai şi sperie pe plăpânzii elevi Ponta şi Şova cu penalizări şi scăderea notei la purtare, dacă nu-şi fac temele. Dar mai nou, în guvernul ţării mele, consilierii se încurcă în copy/paste-uri cu piariştii şi nu mai ştii care-i care şi cine scrie discursul cui.

Nu corporaţia face declaraţia. Nu, face mai mult, spoitorii publicitari au reuşit să îmbrace premierul unei ţări europene în uniforma de mascotă a companiei lor şi să-l înveţe să vorbească după brief, precum fetele de la promoţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *