Categories
Stiri

Argumentul londonez la tâmpenia cu anti-capitaliştii din Piaţa Universităţii

O scurtă postare în trei paşi despre spamul dinspre dreapta aiuristică (şi pe alocuri vulgară şi insultătoare) cum că gata! vine comunismul! renaşte naţionalismul! fug investitorii străini din România precum refugiaţii din Siria. Un deget în obraz.

Întâi: despre trollii stângişti

Militantul Costi Rogozanu trollează al naibii de eficient. Un nebun aruncă o piatră cu “Jos Capitalismul” şi zece înţelepţi se chinuie s-o scoată. Ridicolul e maxim atunci când Dan TapalagăCristian Preda sau Alin Fumurescu explică panicard Piaţa Universităţii din ce văd ei pe youtube şi pe bloguri (că la teve nu se dă) fără să fi fost acolo în niciuna din cele două duminici. Că, să mă scuze protestatarii de seară cu seară, dar evenimentele majore s-au întâmplat în ultimele două duminici.

Nici nu mai zic de comicăria stângiştilor împotriva unor mineri şi apoi ipocrizia manifestului cu mâna de lucru: un fel de noua stângă şi lucrul manual. În fine, trollii vor trolla.

Doi: despre irelevenţa unor exotici

Deşi primul sfat învăţat încă de acum zece ani pe internet zice “să nu hrănim trollii!“, nu mă pot abţine să nu comentez această tâmpenie majoră cum că zece mii de oameni din Piaţa Universităţii ar fi anti-capitalism, anti-democraţie, anti-investitori străini, anarhişti sau orice alt tip de extremişti. Da! sunt extremişti, d-ăia de-ai lui Radu Cosaşu, extremişti de centru. Extremişti de centru suficient de toleranţi cât să accepte lângă ei exoticii gen reptilieni daci, stângişti sau legionari. I-am numărat pe ciudaţii ăştia duminică: fix paişpe idioţi, respectiv 0.14% din mulţime. Am pretenţia că am fost la destule meciuri, vămi vechi, festivaluri şi concerte metal cât să-i pot identifica. Dar să zicem că n-am numărat bine şi erau de trei ori mai mulţi. Nici măcar juma’ de procent! Despre ce vorbim?

Ne-am întors înapoi în epoca Europa Liberă: căutăm agenţiile mass-media externe ca să aflăm ce se întâmplă cu adevărat în România. Nici Reuters nici BBC nici CNN nu au preluat imagini sau mesaje cu exoticii-extremişti, fiindcă în meseria aia de jurnalist există ceea ce se cheamă criteriul RE-LE-VAN-ŢEI.

Trei: argumentul londonez

Poftiţi un argument solid şi rapid pentru cine n-are timp şi chef să răspundă idioţeniei cu anti-capitaliştii, anti-investitorii străini din Piaţa Universităţii. Să-i zicem Argumentul Londonez. Pentru cine are amici d-ăştia neinformaţi sau cinici, întrebaţi-i aşa:

– Este Londra leagănul industrializării, fundaţia capitalismului mondial?
– Da…
– Este Londra, ză siti, cel mai cel centru financiar al Europei?
– Da…
– Este Londra capitala ţării europene cu cele mai multe investiţii străine atrase?
– Da…
– Este Frank Timiş, omul din spatele proiectului RMGC, un investitor străin în Londra?
– Da…
– Este Frank Timiş interzis la bursa din Londra pentru repetate infracţiuni?
– Da…

Şi poc! ruptura logică! Marea Britanie, cel mai capitalist stat din Europa, îi interzice investitorului de la Roşia Montană să facă afaceri pe bursa londoneză. Veţi zice că nu mai e, că a vândut mai departe afacerea-ţeapă. Trucuri de iluzionist financiar în căutarea aurului ascuns. O ţeapă tot ţeapă rămâne. Iar o ţeapă bazată pe încălcarea legilor nu se numeşte “investiţie străină” ci reprezintă doar o infracţiune şi o ameninţare la adresa statului de drept, fără de care capitalismul şi democraţia nu există. Desigur, unii apără statul de drept o vară da, o vară ba…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *