Categories
Stiri

PDL merge mai departe, în felul lui

DL pare să nu-și revină după înfrângerea fără echivoc din alegeri. Nu-mi dau seama dacă nu are capital uman sau nu are voință organizațională. Au amânat îndelung organizarea unui Congres care să dea o nouă șansă partidului. Acum, că s-au hotărât să-l organizeze, se anunță candidații la șefia organizației. Doi sunt deja siguri:

  • Vasile Blaga, de profesie vameș (unde a făcut avere cinstit, ca orice vameș), veșnic membru al conducerii partidului, principalul arhitect al rezultatelor dezastruoase de anul trecut. El zice că n-are nicio vină. E complet lipsit de carismă și stă prost cu dicția.
  • Elena Udrea, de profesie soția lui Cocoș (să mă ierte feministele, nu i-am găsit altă preocupare), simbolul nepotismului și al proastei guvernări, a cărei cotă de popularitate poate fi metaforic exprimată prin „aproape unanim detestată”.

Alți doi ar putea să fie:

  • Gheorghe Falcă, de profesie baron local, primar veșnic la Arad și cercetat penal pentru matrapazlâcuri cu bani publici. Următorul termen al dosarului (în apel) este la 1 mai 2013, numai bine plasat după Congres.
  • Mihai Stănișoara, de profesie securist specialist în securitate națională, cu aere de baron și mogul local, veșnic parlamentar din 2000 și până în ziua de azi. Are carisma lui Blaga, despre dicție nu știu să spun, că vorbește rar.

Încep să mă întreb dacă nu cumva partidul chiar e alcătuit numai din „foști” din ăștia, la care se adaugă masa amorfă de oportuniști ce vin cu ocazia câștigării alegerilor. Nu de alta, dar comparat cu cvartetul de mai sus, Boc e cu cinci clase peste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *