Categories
Stiri Tu cu cine ai vota

Tu cu cine ai vota? Cluj: colegiul S2

(Cluj, Colegiul nr. 2 Senat)

Pentru a compara candidatii, m-am gandit sa iau in consideratie urmatoarele aspecte:

 • Cariera profesionala. Imi place sa cred ca Parlamentul ar trebui sa fie un corp al elitelor. Inainte de a avea curajul de a reprezenta cateva zeci de mii de cetateni, un candidat ar trebui sa fi performat intr-un domeniu sau altul. Vorba lui Plesu: “Batrane, ce stii sa faci?”.
 • Activitatea parlamentara (proiecte de legi, interpelari, declaratii politice, prezenta la vot) sau administrativa.
 • Traseism
 • Schelete in dulap.

In Cluj, in colegiul S2, candidatii sunt:

Ovidiu Vasile Calin – ARD (PDL)

 1. Cariera profesionala.  Nu am reusit sa gasesc pe internet vreun CV de-al sau. Se pare ca a absolvit Facultatea de Electronica a Universitatii Tehnice din Cluj. In 2006 a ajuns secretar de stat in Ministerul Telecomunicatiilor, in 2008 a fost ales consilier judetean in Cluj pe listele PDL, in 2009 a fost numit, pe baza de algoritm cu PSD, director la Directia de Posta Cluj, ajungand apoi director executiv la Compania Nationala Posta Romana. In 2012, dupa ce au ajuns astialalti la putere, lui si intregii conduceri pedeliste a Postei li s-a dat un picior in spate. Nici nu e de mirare: in ultimii 3 ani CNPR ajunsese la pierderi, conform Ziarului Financiar, de 105 milioane euro. Pare a fi unul dintre cei care, daca le adresezi intrebarea lui Plesu, iti vor raspunde cu ridicare de umeri.
 2. Activitatea parlamentara, administrativa. Nu e cazul. Sau putem sa luam in considerare aportul sau la pierderea aia de 105 milioane euro.
 3. Traseism. Si-a inceput cariera politica in PRM, partid pentru care a candidat la parlamentare in 2004. A trecut apoi la PC, capatand si postul de secretar de stat de care vorbeam mai sus, iar in 2007 a ajuns in PDL. A urmat acelasi traseu politic ca nasul sau, Petru Calian, candidatul PDL in CD 3 din Cluj.
 4. Schelete in dulap. Evenimentul zilei scria in 2009 ca numele sau apare intr-un dosar de mita. Aici e si o mica stenograma, daca ii este dor cuiva. Clujul e un oras mic, oamenii fac afaceri cu oameni care fac afaceri cu alti oameni. Asa ca pot sa spun cu mana pe inima ca omul e un smenar.

Serban Radulescu – USL (PC)

 1. Cariera profesionala. A absolvit Universitatea de Medicina din Cluj, a fost medic primar chirurgie, sef de sectie in Spitalul Judetean de Urgenta Cluj. E doctor in medicina si profesor universitar la Universitatea de Medicina din Cluj.
 2. Activitatea parlamentara. Aici gasim informatii despre activitatea sa parlamentara. In rezumat: 55 initiative (locul 14 in topul facut de IPP), 26 luari de cuvant, 27 intrebari si interpelari, 67,9% prezenta.
 3. Traseism. Membru PNTCD din 1993-2007, in PLD in 2007, membru PDL (ne amintim ca PLD a fuzionat cu PD) din 2007 pana in 2011 si din 2011, membru PC. Daca pentru plecarea din PNTCD in 2007, odata cu venirea lui Milut ca presedinte, e greu sa ii punem eticheta de traseist, pentru aterizarea in PC in 2011, putem sa i-o lipim linistiti de frunte. Totusi, fata de alti pedelisti care au dezertat in primavara lui 2012 cand partidul luase un usor miros de hoit, Radulescu a parasit corabia portocalie in mai 2011, atunci cand PDL se afla la si in putere. Pe de alta parte, partidul se zbatea de un an sub procentul de 20% in preferintele electoratului, asa ca orice om prevazator si cu nu prea mare credinta in atotputernicia lui Zeus, ar fi facut bine sa isi asigure un locsor caldut in viitorul parlament.
 4. Schelete in dulap. Nu am gasit nici o informatie despre asa ceva.

Laszlo Attila – UDMR

 1. Cariera profesionala. A absolvit Universitatea de Medicina din Cluj, a fost medic pediatru. A fost asociat, director si administrator al firmei Novo Farm din care, dupa cum spune, a iesit in 2005. In 2009, firma intra in insolventa cu datorii la stat de 1.000.000 lei. Din 1996 pana in 2008 a fost administrator la SC Rulmenti Suruburi SRL. In 2006, firma are pierdere de 90.000 lei, in 2007, firma avea profit de 42.000 lei, in 2008, o pierdere de 49.000 lei.  In prezent este actionar la Paprika Radio SRL. Domnul Laszlo nu pare, deci, cel mai destoinic om de afaceri. Din 2004 pana in 2008 a fost consilier local, iar din 2008 pana in 2012 a fost viceprimar. Dupa arestarea lui Apostu, s-a pus problema sa preia atributiile de primar, care pana la urma i-au revenit celuilalt viceprimar.
 2. Activitatea parlamentara, administrativa. Nu e cazul.
 3. Traseism. Deocamdata, politicienii maghiari nu prea au problema asta.
 4. Schelete in dulap. Ca viceprimar in primaria lui Apostu, are meritul de a nu fi fost implicat in niciun scandal. A fost audiat de DNA doar in calitate de martor in procesul fostului primar.

Augustin Danila – PPDD

 1. Cariera profesionala. A absolvit Facultatea de Electrotehnica a UTCN. A fost electrician, sef serviciu asistenta tehnica la Tehnofrig. In 1997 a ajuns broker pe piata de capital. A fost broker, nu dintre cei mai straluciti, la doua dintre cele mai mari SSIF-uri din tara, BT Securities si Broker SA. Cariera profesionala nu ne prea lasa sa intelegem de ce vrea sa ajunga ditamai senatorul. Pe de alta parte, omul e cu totul si cu totul decent si cu bun simt. Si totusi candideaza pe listele PPDD…
 2.  Activitatea parlamentara, administrativa. Nu e cazul.
 3. Traseism. Nu e cazul.
 4. Schelete in dulap. Nu e cazul.

Avram Ioan – PRM

Este inginer, director la Expo Transilvania. E tot ce mi-a spus internetul.

Gergely Balazs – PPMT

A absolvit UBB, e arheolog si nepotul lui Tokes.

Concluziile mele:

Ovidiu Calin – nici prin cap nu imi trece sa votez un ciubucar traseist. Nu am retinut nici un aspect pozitiv.

Serban Radulescu –  E traseist, de la partidul lui Coposu, a ajuns la cel al lui Voiculescu. A avut o cariera respectabila ca medic, ca parlamentar pare sa isi fi facut datoria, pare a nu avea schelete in dulap. Un aspect negativ, trei aspecte pozitive.

Laszlo Attila – cariera profesionala nu m-a convins. A fost un prost administrator al propriilor afaceri. In administratie, nu s-a prea remarcat dar nici nu pare sa fi facut tampenii. Nu a fost traseist (la UDMR nu prea exista asa ceva) si nu pare a avea schelete in dulap (desi datoria aia fata de stat a fostei sale firme falimentare e cam mare). As pune negativ la cariera profesionala, neutru la administratie si pozitiv la traseism si schelete.

Augustin Danila – cariera profesionala nu ii da nici un motiv de a se dori parlamentar. Nu e traseist, dar nici nu a facut pana acum politica, nu a fost implicat in administratie si nu are schelete in dulap. Un aspect negativ, unul neutru si doua pozitive. Repet, e un om decent si cu bun simt.

Avram Ioan si Gergely Balazs intra in aceasi categorie: nu se stie prea mult despre ei si sunt membri ai unor partide extremiste. Ies din calculele mele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *