Categories
Stiri tu cu cine ai vota

Apropitar sunt, alegător sunt, rămăsesem mă-nţeledzi fără coledzi … București: Colegiile CD-13 și S-6

Duminica dimineata, trebuie sa imi fac de lucru cat se instaleaza una-alta peste Sistemul de operare proaspat instalat, nu spui cine, persoana importanta. Hai sa urmez indemnul lui Ovidiu sa vad cum sta treaba cu alegerile in colegiile in care sunt incadrat. Deschid frumusel Harta Politicii si incep sa clickanesc. Aflu ca sunt incadrat la D13 Bucuresti pentru Camera Deputatilor si S6 Bucuresti pentru Senat. La deputati, lista afisata foarte frumos. La senat, lista goala. Cautand surse de informare alternative, dau peste un articol Hotnews foarte util, cu o harta interactiva. Daca stii sa pui degetul pe harta unde locuiesti, esti la cateva click-uri distanta de aflarea candidatilor. La o privire din avion, aflu ca sunt incadrat la CD-14 si S-5 Bucuresti, si listele de candidati sunt complete. Stai un pic, asta nu coincide cu ce era pe Harta Politicii. Tocmai ce ma vedeam intrand in pielea domnului Dandanache, fara coledzi, ma’ntzeledzi?

Na belea! Stau si fac niste calcule, vedeti dumneavoastra, ca multe alte strazi din multe alte localitati, de-a lungul anilor si bulevardul pe care locuiesc a suferit o renumerotare a adreselor. Conform hartii, blocul meu isi mutase catrafusele peste bulevard spre sud la harta pentru colegiul de senatori, si peste cateva alei spre est la colegiul de deputati. Da-i si zi-i maruntel din buze, cum ca cine m-o fi pus sa imi iau apartament pe coltul intersectiei a doua bulevarde. Trag aer in piept, mai dau doua click-uri la installer-ul care rula in background si continui investigatia. Ma uit mai atent la harta, si aflu ca de fapt linia de demarcatie trece fix pe deasupra blocului in care locuiesc, sectionandu-l in doua. Daca ma aflu intr-o camera, votez intr-un fel, daca ma aflu in alta, votez in alt fel. Ori sunt eu ghinionistul pamantului, si mi se intampla numai mie, ori e ceva in neregula cu tara aceasta. Imbatranind si venindu-mi mintea la cap, ajung la concluzia ca este o combinatie nefericita din amandoua:). Concluzionez intr-un final ca da, sunt incadrat la D13 Bucuresti pentru Camera Deputatilor si S6 Bucuresti pentru Senat.

Aceasta mica dandana rezolvata, sa continuam cu balacareala, pardon, analiza candidatilor :

Camera Deputatilor – Colegiul Uninominal 13 Bucuresti

Colegiul este detinut in prezent (legislatura 2008-2012) de Stefan Daniel Pirpiliu (Independent, fost PDL).

Senat – Colegiul Uninominal​ 6 Bucuresti

Colegiu detinut in prezent (legislatura 2008-2012) de Cristian Radulescu (PDL)

Ca prima observatie, cei in functie din partea PDL (acum ARD) nu mai apar ca si candidati. Cristian Radulescu, un vechi si foarte disciplinat cadru FSN/PD/PDL,  a fost sters de pe lista candidatilor pe principii de integritate datorita problemelor cu ANIEditare dupa comentariul lui OvidiuB: Dosarul i-a fost curatat si candideaza la alt colegiu, spune multe despre cate a facut pentru votantii din colegiul unde a fost senator.Stefan Daniel Pirpiliu, de asemenea respins, dupa o discutie de principiu a fi sau a nu fi traseist politic. O constatare, domnul Pirpiliu a avut o activitate relativ bine ancorata in problemele bucurestenilor, participand la actiuni legislative pentru combatarea cersetoriei si rezolvarea problemei cainilor vagabonzi. Pe mine personal ma bucura ca nici unul dintre ei nu mai candideaza la mine in colegiu, fiind adeptul principiului bate politicianul să priceapă partidul. Sa vedem oferta curenta.

Camera Deputatilor – Colegiul Uninominal 13 Bucuresti

– Candidatul USL: Ioan Vulpescu (PSD) : este un fost candidat din 2008 care a pierdut in fata lui Theodor Paleologu. In afara de aceasta informatie, nu am reusit sa gasesc absolut nimic despre dumnealui pe internet. Exista o persoana pe numele Ionut Vulpescu care este secretar executiv al PSD şi un apropiat al preşedintelui de onoare al social-democraţilor, Ion Iliescu, fiind consilier al acestuia conform sursei. Brr, deja m-a luat cu fiori pe sira spinarii, in nici un caz nu-l voi vota, mai ales daca il prezinta asa frumos groparul Pietei Universitatii.

– Candidatul ARD: Maria-Mirela Dinu (PDL) : Supranumita si sexy consiliera. dupa modul cum si-a castigat locul de consilier pe sector 3 in 2008. Cine are cont, o poate gasi pe facebook, si este rugat sa imi spuna si mie ce scrie pe acolo, ca momentan nu-s convins sa o votez.

– Candidatul PP-DD: Viorel Pana Marian : Fost candidat PSD+PC in 2008 pentru Senat in Botosani. Chiar de pe site-ul Harta Politicii se vede un citat din  Lista Candidaților Pătați din Academia Cațavencu anul 2008  „Traseist politic. A trecut prin următoarele partide: PD, PDSR, PSD, PC. A fost acuzat de foştii colegi din PD de nereguli în administrarea banilor partidului pe vremea cînd se afla la conducerea filialei Constanţa, folosind resursele partidului în interes personal.” . Sunt lamurit in aceasta privinta, in nici un caz nu-l voi vota.

– Candidatul UDMR: Budai Richard-Tiberius : este Presedintele filialei Bucuresti a UDMR. Pare a fi unul dintre cei care a stat in spatele impiedicarii inregistrarii la tribunal a partidului PPMT prin mijloace mai putin ortodoxe. Inteleg nevoia de solidaritate politica la nivel de comunitate maghiara din Romania, dar nu mentinuta prin astfel de mijloace.

Momentan nu sunt hotarat, raul cel mai mic la deputati pare a fi sexy-consiliera. Prostia face mai putin rau decat reaua vointa. Sa vedem ce oferta electorala au in timpul campaniei. Sper sa nu fiu nevoit sa nu votez la alegerile parlamentare cum am facut in 2008. Chiar imi doresc sa existe optiunea „nici un candidat” pe buletinele de vot.

Senat – Colegiul Uninominal​ 6 Bucuresti

– Candidat USL: Ecaterina Andronescu (PSD) : Supranumita si Abramburica, datorita succesului inegalabil al reformelor invatamantului sustinute de dumneai. Ovidiu a facut o buna analiza a performantelor dumneai ca ministru al invatamantului. In nici un caz nu  doresc sa imi abrambureasca interesele in senat.

– Candidat ARD: Sandra Marilyn Andreea Budis (PNTCD) : Dupa cateva cautari pe internet aflu ca doamna pare a fi de fapt Sandra Pralong. Conform biografiei de pe blogul personal, pare a fi un roman intors din strainatate pentru a participa la reconstructia tarii. CV-ul dumneai impresionant o pozitioneaza in topul optiunilor de vot. Faptul ca a ramas in PNTCD o foarte lunga perioada de timp intr-o perioada ne-parlamentara o indica drept o persoana care nu se va deda traseismului politic.

– Candidat PP-DD: Cristian Adrian Tudose : Consilier al primariei sectorului 1 in legislatura 2008-2012 din partea PSD.  Prezenta in Partidul Poporului si candidatura in alt sector decat unde a activat ma face sa miros traseism si oportunism politic. Lipsa altor informatii despre dumnealui ma face sa evit a-mi pune stampila pe casuta cu acest nume.

– Candidat UDMR: Bathory Istvan : A candidat la acelasi colegiu acum 4 ani, evident, din partea aceluiasi partid. Felicitari pentru constanta. Ce nu inteleg eu, e cum de a strans 4000 de semnaturi pentru depunerea candidaturii in 2008 si numai 254 de voturi. Nu am reusit sa aflu alte detalii despre dumnealui, nu mi-a putut castiga votul.

La senat, Colegiul Uninominal 6 Bucuresti, inclin sa votez pe doamna Sandra Pralong  care candideaza sub numele de Sandra Marilyn Andreea Budis din partea PNTCD. Sper ca sa nu existe detalii pe care descoperindu-le sa ma faca sa imi schimb optiunea.

Las pentru la final o scurta impresie despre votantii din sectorul 3. Par a fi oameni greu de multumit, cu decizii surprinzatoare. Intr-un interval foarte scurt, au reusit sa voteze aparent contradictoriu. Au ales pe patatul Negoita in locul existentului Negoita la primarie, dar au absentat la referendum, prezenta fiind cu 5% mai scazuta decat media din Bucuresti, practic sectorul cu cea mai mica prezenta.

P.S. Tocmai cand ma pregateam sa public acest articol a sunat la usa o studenta care se ocupa cu sondaje de opinie electorala. Bineinteles ca am participat. Ce nu inteleg eu este de ce l-au pus pe Mugur Isarescu pe lista politicienilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *