Categories
Stiri

Liviu Pop – un ministru dobitoc

Să îmi scuzați cuvântul dur din titlu. Altfel nu pot să-l numesc. Să vedem cronologia: 

1. Luni. Un subiect la proba de limba română, examenul național pentru clasa a VIII-a, este considerat ambiguu de către unii specialiști. Două răspunsuri ar fi fost posibile, spun aceștia, deși baremul punctează doar unul.

2. Marți, în timpul zilei. Părinții celor ce au răspuns incorect protestează, cer schimbarea baremului, citează cei câțiva specialiști. Apare o petiție on-line care strânge până la 15 mii de semnături. Realitatea TV plusează cu propria petiție (vreo 2.000 de semnături).

3. Marți, seara. Ministrul interimar al educației, Liviu Pop, anunță că a discutat cu 90% dintre inspectorii de română și cu alți specialiști, că aceștia admit că subiectul este ambiguu, dar baremul e corect. Pop anunță decizia de a menține baremul neschimbat, atât oficial, în conferință de presă, cât și pe propriul blog. Pentru posteritate, aveți alăturat forma în care ministrul a scris inițial (ulterior a corectat).

4. Miercuri, dimineața. Deja s-au strâns 30.000 de semnături pe petiția inițială, plus încă 4.000 (nu știm dacă diferite) pe cea de la Realitatea TV. Presa sesizează potențialul de audiență și pune presiune pe ministru. În debutul ședinței de guvern, cu presa de față, Ponta îi cere lui Pop „să propună ceva concret pentru elevii dezavantajați de ambiguitatea subiectului”.

5. Miercuri, după-amiază. Pop arată că ordinul șefului bate sfatul specialistului și anunță că nu se schimbă baremul, dar a găsit „o soluție”: dacă elevii care au răspuns greșit pierd din cauza acestei depunctări locul la liceul dorit, ei vor primi totuși un loc la liceul respectiv.

6. Miercuri, mai pe seară. Pop merge la televizor și anunță că are altă soluție: se modifică baremul pentru a fi punctate ambele variante. O fi primit între timp un telefon de la Ponta?

Ca bonus, să vă spun și că ministrul Pop are fani pe Internet. Aceștia au deschis o petiție pentru menținerea dobitocului ca titular după expirarea interimatului. După cum se vede din imaginea alăturată, și fanii sunt la fel de agramați ca și ministrul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *